XS
SM
MD
LG
05.02.2013 A. Daišević

Okošanović dočekao šansu

U najavi duela sa Subotičanima, najbolji igrač Ribnice ove sezone Mirko Radević reče da Ribnica zna da igra sa ekipama tipa Spartaka. Pokazalo se da je iskusni srednji bloker, po mogućnosti korektor i primač servisa, bio u pravu. Iako su „golubovi“ dobili prvi set, sve ostalo je bilo u znaku „musketara“ koji su osvojili važna tri boda. Još više raduje što su do pobede stigli bez pomoći povređenog Nebojše Januzovića, ali su odgovornost prihvatili mladi Janićijević, Močić i juniorski reprezentativac Stefan Okošanović, meč viner ovog meča.

Možda smo mogli da ostvarimo i maksimalnu pobedu, međutim, napravili smo nekoliko grešaka koje su nas koštale prvog seta. U nastavku smo odigrali koncentrisanije, čekali smo svoju priliku i uspevali da napravimo prednost koju gosti nisu mogli da stignu. Tako je bilo u preostala tri seta koja smo osvojili – kaže Stefan Okošanović mladi korektor Ribnice, koji je sjajno odmenio neubedljivog Branislava Radovića.

Talenat mladog odbojkaša koji je pokikao u Ribnicinoj odbojkaškoj školi nikada nije bio sporan, ali potrajalo je dok nije dobio šansu i iskoristio je, na najbolji mogući način.

Zadovoljan sam svojom partijom, naravno da uvek može bolje i u narednim utakmicama potrudiću se da opravdam poverenje trenera Mačužića. Moram još mnogo da radim, kako stariji kažu da se uozbiljim,a posle ovakve utakmice imam još više volje i elana. Nadam se da ću i u mečevima koji slede dobiti priliku da igram, ali svi smo u službi tima i samo je Ribnica važna. Sledi nam duel protiv probuđenog Partizana u Beogradu i bilo bi lepo da se revanširamo crno-belima za poraz iz prvog dela sezone. Verujem da imamo i snage i kvaliteta za tako nešto.

Pobedom, drugom ove sezone, protiv Subotičana, Ribnica se učvrstila na četvrtom mestu, što je postavljeni cilj pred start ligaškog dela takmičenja.

Vrlo važna tri boda osvojena protiv Spartaka, učvrstila su nas na četvrtoj poziciji koju ćemo, nadam se, sačuvati do kraja regularnog dela prvenstva. Nije mala stvar da izborimo izlazak na međunarodnu scenu, to je veliki motiv, kao i dobra startna pozicija pred plej of. Ipak, idemo korak po korak, pa videćemo šta će biti – zaključuje Stefan Okošanović mladi odbojkaš kraljevačke Ribnice.


Spartak (S) 0 : 3 Đerdap
Vojvodina NS Seme 3 : 0 Železničar
Crvena Zvezda 3 : 2 Radnički Credy banka
Spartak (LJ) 3 : 1 Ribnica
Mladi radnik 3 : 0 Partizan Termoelektro
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Por Bod
1 Crvena Zvezda 18 17 1 48
2 Đerdap 18 12 6 37
3 Radnički Credy banka 18 11 7 37
4 Ribnica 18 9 9 27
5 Vojvodina NS Seme 18 8 10 26
6 Mladi radnik 18 9 9 25
7 Partizan Termoelektro 18 8 10 24
8 Spartak (LJ) 18 7 11 22
9 Spartak (S) 18 8 10 20
10 Železničar 18 1 17 4