XS
SM
MD
LG

Zvijezda 09 stigla do boda

Ekipe dobojske Mladosti i Zvijezde iz etno sela Stanišići remizirali su u Doboju (0:0) u okviru prvog kola nove sezone Premijer lige Bosne i Hercegovine.  Domaći tim je bolje otvorio susret i stvorio dvije izgledne prilike preko Guzine i Abida Mujagića, ali je golman Filip Erić bio na visini zadatka.

Svoj udarac sa ivice šesnaesterca okušao je i Saiković u 24. minuti, ali je bio neprecizan. Najbolju priliku u prvih 45.minuta imao je Anel Husić kada je sam izašao pred golmana Emila Velića, ali Velić je sjajno odbranio udarac napadača Zvijezde u 34. minuti i na odmor se odlazi sa nepopularnih 0:0.

Mladost je u drugom dijelu susreta imala terenksu inicijativu i stvorila brojne prilike preko Isakovića, Alihodžića, Mišića i Mujagića, ali rezultat se nije mijenjao i gosti su osvojili bod u Doboju. 

MLADOST – ZVIJEZDA 09 0:0

Stadion: MGM Farm Arena. Gledalaca: 500 Sudije: Haris Kaljanac (Sarajevo), Davor Beljo (Mostar), Amer Macić (Mostar), Admir Musić (Sarajevo). Delegat: Lazar Martinović (Čapljina). 

MLADOST DK: Velić, Isaković, Diallo, Mišić, Delić, Sadiković, Hiroš, Anđušić, Alihodžić, Mujagić, Guzina. Trener: Nermin Šabić. 

ZVIJEZDA 09: Erić, Vejnović, Krajišnik, Husić, Huseinbašić, Asentić, Filipović, Osmanagić, Vojinović, Škahić, Babić. Trener: Milan Đuričić. 

E.Škulj/Sport1.ba