XS
SM
MD
LG

Drugi trijumf vaterpolista Srbije u Barseloni

Vaterpolisti Srbije ostvarili su i drugu pobjedu na Evropskom prvenstvu u Barseloni, pobjedom nad Rusijom od 11:9.

 

Foto: waterpoloserbia.org

 

U prvom 1. kolu prvenstva Evrope Srbija je savladala Rumuniju sa 11:5, a Rusija Slovačku sa 12:6 i ekipa koja večeras pobjedi biće blizu da osigura prvu poziciju u grupi D.

Već u prvom napadu Filip Filipović postiže gol za vođstvo Srbije od 1:0, a Duško Pijetlović je u sledećem napadu pogodio za 2:0. Na drugoj strani Andrjukov je prvi zatresao mrežu Branislava Mitrovića (2:1). Poslije nekoliko propuštenih napada sa igračem više, Miloš Ćuk postiže gol za +2. Andrjukov nakon fino odigrane akcije postiže svoj drugi gol za 3:2. Rusija stiže do izjednačenja preko Harkova, da bi Prlainović donio novo vođstvo „delfinima“ (4:3). Ta prednost je trajala nekoliko sekundi, pošto je Dereviankin odmah izjednačio, no Filipović je zatresao mrežu za 5:4. Merkulov je iskoristio igrača više za novo poravnanje, ipak srpski vaterpolisti nisu dozvolili preokret, pošto je Dušan Mandić pogodio za 6:5.

Prlainović postiže svoj drugi gol i Srbija ponovo ima +2, a za 8:5 se pobrinuo StefanMitrović. Zatim Mandić pogađa za 9:5, da bi Harkov smanjio na 9:6.Bičkov koristi igrača više i smanjuje na -2, dok je Nemanja Vico postigao svoj prvi gol na velikim takmičenjima (10:7). U listu strijelaca se upisao i Nagaev (10:8), a zatim je isto uradio i Nikola Jakšić. Nagaev postiže novi gol i postavlja konačnih 11:9.

Zadnji meč u grupi D selekcija Srbije će igrati za dva dana u 11 časova proti reprezentacije Slovačke.