Đoković vodi 2:1, nastavak meča sutra

Španski teniser, Rafael Nadal izjednačio je na 2:2 u setovima u polufinalu Vimbldona protiv Novaka Đokovića.

 

Foto: twitter.com

 

Novak je ofanzivnije počeo meč i bio je bliži da osvoji brejk. U petom gemu propustio je dvije brejk šanse, a onda je dva gema kasnije oduzeo servis protivniku. Đoković je to potvrdio i poveo sa 1:0 u setovima (6:4).  Na startu drugog seta srpski teniser je u prva tri gema propustio tri brejk šanse i Nadal je kasnije uzeo brejk.  Uslijedio je ribrejk, da bi Španac ponovo napravio brejk, kasnije je bio siguran na svoj servis i izjednačio na 1:1 (6:3).

Velika se borba vodila u trećem setu, ali bez šansi da se protivniku oduzme servis gem. U taj-brejku su razmjenili po dva mini-brejka, da bi Nadal prvi došao do set lopte na Novakov servis. Nije iskoristio tu,kao ni sledeću na svoj, pa ponovo na Đokovićev servis. Onda srpski teniser propušta set loptu, da bi napravio mini-brejk i poveo sa 2:1 u setovima. 

Gdje su sinoć stali, tu su danas nastavili. Preko 16 minuta se igrao prvi gem i tu je Novak propustio dvije brejk šanse.  Odmah zatim Nadal koristi svoju šansu i vodi sa 2:0, a ubrzo i sa 3:0. Nakon toga Đoković je bolje zaigrao i brzo stigao do izjednačenja.  Nadal  je ponovo uzeo brejk, a srpski teniser je imao tri vezane brejk šanse, no nijednu nije iskoristio. Španac je na prvoj set lopti pogodio as izjednačio na 2:2.