XS
SM
MD
LG

Borac počeo pripreme

Motore su upalili i fudbaleri Borca. Izabranici Darka Vojvodića odradili su prvi trening. Trener Borca Darko Vojvodić na teren je izveo 26 momaka. Od starta najavljen je paklen rad, ali i jasan cilj. Ekspresan povratak u Premijer ligu BiH.

– Obećavam da ćemo biti dobro spremni. Obećavam premijerligaške pripreme i obećavam da ćemo biti prvi na kraju i sljedeće godine biti tamo gdje nam je mjesto. Mi iz te lige nismo zasluženo ispali, jasan je Vojvodić.

Borac je doveo sedmoricu novih igrača, Ćosića, Mazića, Jakupovića, Mojovića, Aničića, Šikanjića i Kajkuta. Na prvom treningu bile su i „junoše“ Arsić, Turanjanin, Kujundžić, Damjanović, ali i Trivan, Batar te Reljić.

– Imamo imperativ da vratimo Borac u Premijer ligu. Teška sezona je pred nama, ali vjerujem u ostvarenje cilja. Gledajte, ovo je moj klub i sam povratak ovdje je kod mene izazvao dosta emocija, istakao je Saša Kajkut.

Prvi čovjek sportskog sektora, Marko Maksimović ovih dana ima najviše posla. Ističe da će biti još pojačanja, kako bi Borac što spremnije dočekao predstojeće izazove.

– Svi igrači koji su došli su želja trenera Vojvodića. Dolazak Saše Kajkuta dokaz je da je Borac i dalje atraktivna sredina za velika imena. Ne očekujem neke odlaske, izuzev Vladana Danilovića koji će nas sigurno napustiti, a u narednim danima biće poznat njegov novi klub, rekao je Maksimović.

Fudbaleri Borca narednih par dana će raditi u Banjaluci, a nakon toga će ići na pripreme na Tjentište. U planu je i prijateljska utakmica protiv ekipe Metalegea iz Jajca.

SEMAFOR I OGRADA

Radilo se i oko terena. Naime počeli su radovi na popravci semafora, odnosno postavljanju ograde iza istočne tribine Gradskog stadiona.

– Danas smo započeli ne samo pripreme, već i radove na sanaciji semfaora i ograde iza „istoka“. Dakle, rješavamo stvari koje nismo mogli ranije, zbog problema sa nedostatkom sredstava. Sve poslove ćemo završiti do početka prvenstva. Izgledaće premijerligaški i mi ćemo se ponašati kao da igramo Premijer ligu, poručio je predsjednik Borca, Vico Zeljković.

MAJKIĆ JOŠ DVIJE GODINE

Danijel Majkić produžio je ugovor sa Borcem na još dvije godine. Iskusni univerzalac i u narednom periodu biće stub ekipe. Na Majkićevom ostanku u Borcu insistirao je trener Darko Vojvodić. Sportski sektor mu je ispunio i tu želju.

Tekst i foto fkborac.com