XS
SM
MD
LG

Nigerija - Island

 

Foto: fifa.com

 

Hrvatska je pobedom nad Argentinom obezbedila prolaz dalje, a sada Nigerija i Island hvataju pol-poziciju pred zadnje kolo i borbu za to drugo mesto koje vodi dalje. Metju Konger iz Novog Zelanda sudi meč u Volgogradu, a selektori su izabrali ove igrače za početak utakmice:

NIGERIJA (3-5-2): Uzoho - Trust-Ekong, Balogun, Omeru - Mozes, Ndidi, Obi Mikel, Etebo, Idovu - Ihenačo, Musa.

ISLAND (4-4-2): Haldorson – Sevarson, Arnason, R. Sigurdson, Magnuson – Gunarson, G. Sigurdson, Bjarnason, Gilason – Bodvarson, Finbogason.

Prvu šansu imao je Island iz slobodnog udarca, ali Uzoho dobro brani.Sigurdson je sjajno šutirao u okvir gola, no Uzoho ponovo brani. Nigerija je u nastavku više napadala, ali teško su probijali odbranu protivnika. Ponovo je tim sa severa Evrope pretio ka golu Nigerije, no bez uspeha. Bjarnason je stvorio šansu, ali šalje loptu preko gola. Do kraja poluvremena obe ekipe su pokušavale postići gol, ali nisu bili uspešni u završnici. Islanđani su u zadnjim minutima prvog poluvremena stvorili tri šanse, ali nisu postigli gol. 

Ebuehi je na startu drugog poluremena zamenio Idovua. 

GOOOOOOOOOOOOOL!!!!! Nakon kontre Mozesa, Musa se odlično snašao u šesnaestercu i savladao protivničkog golmana.

 

Musa je pri postižanju gola koljeno zakačio u glavu Ragnara Sigurdsona i zbog toga je usledila duža pauza. Ndidi je fantastično šutirao, no Haldorson je sjajno reagovao. Nakon one povrede glave Sigurdson je izašao 15. minuta kasnije, a zamenio ga je Ingason. Ubrzo je Mozes šutirao preko gola, a isto je kasnije uradio Gislason. Bodvarsona je zamenio Sigurdarson, a Balogun je imao priliku da poveća vođstvo na 2:0. Prečka je sprečila Musu da postigne drugi gol. 

GOOOOOOOOOOOOOOOL!!!!! Ipak već u sledećem napadu Musa postiže svoj drugi gol.

 

 

 Gledanjem snimka sudija je svirao penal za Island, a Gilfi Sigurdson je šutirao preko gola. Kasnije je Igalo ušao umesto Ihenača, a na drugoj strani Skulason je ušao umesto Gunarsona. Uzoho je odbranio Finbogasonu fenomenalnu šansu.  Ivobi je na kraju zamenio Eteba.