XS
SM
MD
LG

Argentina - Hrvatska

 

Foto: fifa.com

 

Argentina posle remija sa Islandom želi upisati prvu pobedu, a Hrvati da nastave niz trijumfa. Uzbekistanac Ravšan Irmatov sudiće meč u Nižnjem Novogorodu, a selektori su se odlučili za ove igrače:

ARGENTINA (4-4-2): Kabaljero - Merkado, Otamendi, Taljifiko - Salvio, Maskerano, Meza, Perez, Akunja - Mesi, Aguero.

HRVATSKA (4-2-3-1): Subašić - Vrsaljko, Lovren, Vida, Strinić - Brozović, Rakitić - Rebić, Modrić, Perišić, Mandžukić.

Perišić je nakon loše reakcije argentinske odbrane izašao 1 na 1 sa Kabaljerom, koji loptu izbacuje u korner. Koristili su Hrvati rupe u odbrani Argentine, no bez uspeha. Lovren je blokirao šut Aguera, a Sampolijev tim je polako preuzima kontrolu nad utakmicom. Nakon toga nije bilo većih šansi, a onda je Enco Perez promašio prazan gol. Kasnije je Mandžukić promašio veliku priliku, Usledila je pauza zbog povrede Merkada, nakon duela sa Rebićem, a igra je bila veoma gruba tokom celog poluvremena. Rebić je istrčao kontru, ali se zbunio u ključnom trenutku i ostaje 0:0. 

Prvi je Aguero zapretio u drugom poluvremenu. 

GOOOOOOOOOOOOOOL!!! Velika greška Kabaljera i gol Rebića za 1:0. 

 

Odmah zatim je Iguain zamenio Aguera, a onda Pavon Salvia, na drugoj strani Kramarić je zamenio povređenog Rebića.  Hrvati su čekali nove greške protivnika, a Argentina je krenula svim silama napred, što im je donelo veliku šansu, ali i odbranu Subašića.  Zadnja opcija Sampolija je Dibala umesto Pereza. Napadali su Argentinci, ali teško su probijali odbranu protivnika.

GOOOOOOOOOL!!! Modrić majstorskim golom povećava na 2:0. 

 

Kovačić je zamenio Perišića, а Rakitić je pogodio prečku iz slobodnog udarca.  

GOOOOOOOOOOOOL!!!! Potpuni potop Argentinaca, Hrvati su se igrali u petercu protivnika i Rakitić je postigao gol za 3:0.

 

Na kraju je ušao i Ćorluka umesto Mandžukića i tako zabeležio stoti meč u dresu rerpezentacije.