XS
SM
MD
LG

Lalatović prozvao fudbalere Radničkog, počele pripreme za evropsku sezonu!

    Nakon tri nedelje odmora fudbaleri niškog Radničkog počeli su pripreme za novu sezonu koju će početi 12. jula kada igraju prvo kolo kvalifikacija za Ligu Evrope. Na prvom treningu novog trenera niškog tima Nenada Lalatovića pojavilo se 27 igrača od kojih je samo jedan novajlija.

    Prvi deo priprema će biti na "Čairu"; foto: FK Radnički Niš

    Ekipa se okupila na stadionu "Čair" gde će raditi do 20. juna, a potom je očekuje glavni deo priprema, ali se još ne zna lokacija.

    Ponoviću, pripala mi je čast da postanem trener velikog kluba sa ogromnom tradicijom u svetu fudbala. Dosada sam trenirao nekoliko velikih klubova, tako da mi pritisak koji trener ima u Radničkom neće biti ništa novo. Znam da me čeka zahtevan posao i šta se od mene traži i tome motiviše, a smatram da Niš kao grad i Radnički kao klub zaslužuju da budu deo evropskog takmičenja. Uložiću i poslednji atom snage da Radnički bude tamo gde pripada, a to je sam vrh srpskog fudbala. A što se tiče Evrope još ništa ne bih obećavao - rekao je Nenad Lalatović.

    Sa prvog treninga, kako kažu u Radničkom, opravdano su bili odsutni Riota Noma, Dušan Mićić i Nikola Stanković, koji će se ekipi priključiti u ponedeljak.

    Nisam zadovoljan što ova trojica nisu tu od prvog dana. Želim disciplinu u ekipi i ovakve stvari više neće biti moguće. Ja volim da u sastavu imam igrače od poverenja. Za moje igrače dajem sve i očekujem da mi oni to rade i za mene. Naravno da postoje fudbaleri koje bih voleo da vidim u dresu Radničkog, ali sve zavisi od finansijske situacije u klubu. Ja sam skroman trener, nisam od onih koji traže skupe igrače. Gde god sam radio dovodio sam igrače koji nisu puno koštali. Pričao sam sa ljudima iz kluba, ja sam im dao spisak mojih želja, a da li ćemo sve uspeti da ih dovedemo ovde ne zavisi od mene - rekao je Lalatović.

    U odnosu na prošlosezonski tim, sada nisu bili prisutni Milan Pavkov, Aleksandar Subić, Bojan Šaranov, Ivan Miladinović i Slaviša Stojanović, a prvo pojačanje biće štoper Đorđe Crnomarković, nekadašnji fudbaler Javora i Čukaričkog.

    Ono što ja želim je da u narednih nekoliko dana imam ekipu sa kojom ću raditi mesec dana i koja će spremna izaći na utakmmicu 12. jula. Došli su i fudbaleri kojima su istekli ugovori, a ja bih voleo da sa nama ostane Saša Stojanović. Trenirao sam ga u Crvenoj zvezdi i zaista imam samo reči hvale za njega i smatram ga majstorom fudbala. To je moja želja, a da li će on ostati ovde ne zavisi od mene, već od njegovog dogovora sa rukovodstvom kluba - dodao je Lalatović.

    Podsetimo, Radnički je prethodnu sezonu završio na trećem mestu i tako izborio plasman u kvalifikacije za Ligu Evrope.

     


    Radnički 4 : 1 Napredak
    Čukarički 1 : 3 Vojvodina
    Partizan 2 : 0 Spartak
    Crvena Zvezda 5 : 1 Voždovac
    Konačna tabela
    Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
    1 Crvena Zvezda 37 32 4 1 60
    2 Partizan 37 23 8 6 43
    3 Radnički 37 18 8 11 37
    4 Spartak 37 18 7 12 37
    5 Voždovac 37 16 8 13 33
    6 Čukarički 37 16 9 12 32
    7 Napredak 37 15 8 14 30
    8 Vojvodina 37 14 8 15 28