XS
SM
MD
LG

Veprovi nadigrali Legionare

U petom kolu Prve lige Srbije u američkom fudbalu, Kragujevac Wild Boarsi ubedljivo su slavili na gostovanju Sirmium Legionariesima, u Sremskoj Mitrovici, rezultatom 35:13.

Meč je obeležio fantastični raninbek Veprova, Džošua Kezada, koji je otvorio utakmicu tačdaunom trčanjem za više od pola terena, iz prvog pleja. Na gotovo istovetan način zatim je postigao još dva tačdauna, a između njih se na kratko ubacio Strahinja Stepović, hvatanjem na asistenciju Daltona Olivera, za velikih 28:0 sredinom druge četvrtine.

Pred samo poluvreme Miloš Kolibar je sa end zonom spojio Danijela Đorđića, a po povratku sa odmora dodao još jedan trčanjem – 28:13. Međutim, to je bilo sve što su domaći uspeli da urade, jer je Oliver odmah otklonio sve dileme, pasom ka Matiji Almašiju, koji je uz to pogodio i svih pet šuteva za ekstra poen.

Utakmica je prekinuta polovinom poslednje četvrtine, zbog grmljavine, a kako je odigrano više od 75 odsto, registrovana je aktuelnim rezultatom.

Veprovi su i dalje na liderskoj poziciji, sa maksimalnim učinkom, a predstojećeg vikenda imaće pauzu, dok ih za dve nedelje očekuje utakmica sa Jagodina Black Hornetsima.

Sirmium Legionaries – Kragujevac Wild Boars 35:13 (0:21, 7:7, 6:7, 0:0)

SREMSKA MITROVICA - Stadion „25. maj“. Gledalaca: 100.

Kretanje rezultata:
0:7 Džošua Kezada trčanje 58 jardi, Matija Almaši PAT
0:14 Kezada trčanje 50 jardi, Almaši PAT
0:21 Dalton Oliver pas 37 jardi ka Strahinji Stepoviću, Almaši PAT
0:28 Kezada trčanje 64 jarda, Almaši PAT
7:28 Miloš Kolibar pas 14 jardi ka Danijelu Đorđiću, Marko Đukić PAT
13:28 Kolibar trčanje 33 jarda, izblokiran PAT
13:35 Oliver pas 16 jardi ka Almašiju, Almaši PAT