XS
SM
MD
LG

NBA: Kavsi ''metlom'' do finala konferencije

Košarkaši Klivlenda savladali su Toronto sa 128-93 i sa ukupnih 4-0 prošli su u finale Istoka.

Klivlend je jako dobro otvorio susret. Cijela startna petorka Kavsa bila je izuzetno razigrana i svi su davali svoj doprinos. Iako je poenterski LeBron najmanje doprinio, Kavsi su imali sigurno vodstvo. Ipak u završnici prvog perioda Toronto je uhvatio ritam i prišao Kavsima na četiri poena zaostatka.

Kejsi je odlučio da Valančiunas krene sa klupe i to je bilo njegovo iznenađenje za Kavse. To se ispostavilo kao jako dobar potez jer je Valančiunas u drugom periodu stvarao ogromne probleme Kavsima. Uspio je Toronto da napravi preokret i da dođe do vodstva. No gosti su ponovo odigrali očajno završnicu drugog perioda, kao što je bio slučaj tokom cijele serije. Kavsi su to znali iskoristiti i sa velikih +16 odlaze na odmor.

U trećem periodu se raspucao LeBron Džejms. Prvih deset poena Klivlenda u ovom periodu, dao je upravo LeBron. Toronto je na sve načine pokušao da odgovori ali nisu imali adekvatan odgovor. Prednost Klivlenda je konstantno rasla pa su nakon trećeg perioda domaći imali 28 poena prednosti.

U poslednjem periodu nije bilo nikakve drame. Kavsi su mirno privodili posao kraju. Veliku prednost trener Kavsa je iskoristio da da šansu i nekim igračima koji inače ne igraju mnogo pa je između ostalih šansu dobio i Ante Žižić. Iako su najbolji igrači odmarali, prednost Kavsa je rasla i na kraju su slavili sa 35 poena razlike.

Kavse je do pobjede predvodio LeBron sa 29 poena, osam skokova i 11 asistencija, Lav je dodao 23 poena, Korver 16, Smit 15 a Hil 12 poena. Raptorse je predvodio Valančiunas sa 18 poena dok su DeRozan i Majls dali po 13 poena.

Foto: Sporting News