XS
SM
MD
LG

Evo ga Nole

Đoković – Nišikori 2:0 (7:5, 6:4). Novak Đoković je uspeo da savlada Japanca Keija Nišikorija i plasira se u drugo kolo Mastersa u Madridu, gde ga očekuje bolji iz meča u kome se sastaju Danil Medvedev i Kajl Edmund.

Sjajan meč, velika borba i na kraju pobeda našeg tenisera koja ohrabruje. Novak je pokazao da je njegova forma u usponu. Iako je u njegovoj igri primetan nedostatak mečeva, strpljivom i koncentrisanom igrom polako je gradio poene i uspeo da dođe do pobede.

Đoković – Nišikori 2:0

Velika borba u prvom setu. Nišikori je prvi došao do brejka prednosti. Novak uspeva da vrati brejk. Potom se vodila velika borba, oba tenisera su se u nekoliko navrata izvlačila na svoj servis, da bi u finišu meča Đoković prešao u ofanzivu.

Prvo je u desetom gemu propustio dve set-lopte na servis protivnika, da bi mu u 12. gemu to pošlo za rukom i novim brejkom rešio set u svoju korist – 7:5.

 

http://www.rts.rs/upload/storyBoxFileData/2018/05/07/11696184/djok2070518.mp4

Iscrpljujuća borba je nastavljena i u drugom setu. Prva tri gema igrana su na razliku, a trajala su 17 minuta, u prvom je protivnik propustio brejk šansu, ali ipak su teniseri uspeli da sačuvaju svoje servise.

Usledio je nešto mirniji period igre u kome su oba tenisera osvajala svoje servise, sve do rezultata 5:4 za našeg tenisera.

Tada Đoković pritiska servis protivnika, u nekoliko navrata je dolazio do izjednačenja, potom i do prve meč-lopte, koju uspeva da iskoristi – 6:4 u drugom setu.

Naredni rival je bolji iz meča u kome se sastaju Danil Medvedev i Kajl Edmund.

IZVOR:RTS