XS
SM
MD
LG

Mačva savladala Radnik iz Surdulice

U okviru 34. kola Super lige Srbije, Šapčani su uknjižili pobedu u četvrtoj play-out utakmici sa ekipom Radnika iz Surdulice, rezultatom 2:1 (0:1). Golove za Mačvu postigli su Nikola Milinković u 77 i Nenad Jovanović u 89.minutu susreta. U listu strelaca gostujućeg Radnika upisao se Dušan Pantelić u 25.minutu.

Nakon ovog susreta šabačka Mačva nalazi se na trećem mestu play-out tabele sa 24 boda, dok su trenutno na prvom mestu Mladost sa 26, a ekipa Zemuna drugoplasirana sa 25 bodova. Na konferenciji za novinare šef Stručnog štaba ekipe Radnika, Simo Krunić samo je uputio čestitke Šapčanima na pobedi dok susret nije želeo detaljno da komentariše. „Čestitam Mačvi na pobedi, ali i svojim igračima, iako smo bili mnogo oslabljeni na fanatičnoj borbi“, kratko je istakao Krunić.

Šef struke crveno-crnih, Dragan Aničić je naglasio da je ovo važna pobeda protiv izuzetno borbene ekipe, koja je u Šabac došla po pobedu i da je ovim trijumfom Mačve zaokružen jedan ceo mesec bez poraza. „Moram prvenstveno da uputim čestitke mojim momcima na fantastičnoj borbenosti i na dobroj igri. Imali smo 20 šuteva na gol za celu utakmicu, drugo poluvreme ogroman posed u našu korist na kraju kad toliko želite pobedu, ona mora i da dođe. Zaokružili smo ceo april bez poraza. Tri smo uspeli da pobedimo, a tri su bile nerešene. Ponosan sam na moje momke jer stvarno rade fenomenalno i izvlače zadnji atom snage i kada je nemoguće, kao što ste videli danas. Ovi rezultati nisu slučajni, nas su prozivali na početku sezone da smo ekipa za blatnjave terene, ali smo u poslednjih mesec dana pokazali da znamo da igramo i kada sunce sija i kada je ravan teren. Ovo je veliki podstrek i za mene kao trenera i za celu ekipu, da nastavimo ovako dalje. Imamo još tri utakmice u prvenstvu, shvatamo ih ozbiljno, kao i utakmicu u Kup-u gde ćemo pokušati da napravimo najveći uspeh u istoriji kluba. Siguran sam da ćemo i u narednom periodu, iako smo mnogo umorni zbog ovakvog ritma utakmica, bar što se tiče borbe pokazivati ono što se očekuje od nas. Zahvalio bih se i našoj vernoj publici, koja je bila uz nas i kada nije išlo, jer su pokazali da kada imamo igrača manje na terenu, zapravo imamo igrača više jer su oni uz nas. Uz takvu publiku i ovakve igrače uspeli smo da danas dođemo do pobede“, rekoa je Aničić. 

Mačva: Puletić (g), Marković, Tošić, Ivić, Ristivojević (k), Lazarević (Jovanović od 66.min), Arsenijević (Jevtić od 90.min), Milinković, Matić, Adamović i Gavrić (Gemović od 66.min).

Žuti kartoni: Lazarević 66. min, Gemović 75.min, Matić 90. i Puletić 90.min. Crveni kartoni: Tošić 48.min.

Radnik: Vasiljević (g), Ivanović, Pantelić (Đorđević od 80.min), Čubrilo, Pavlović (k), Ristović (Mladenović od 70 min), Pejčić, Žakula, Mitošević, Tanasin (Stojanović od 90.min) i Zlatanović.

Žuti kartoni: Mitošević 7. min, Pavlović 7 min, Ristović 49. min, Tanasin 76. i Zlatanović 85.min. Crveni kartoni: Ivanović 51.min.

Peta utakmica play-out faze takmičenja Super lige Srbije, Šapčane očekuje u petak, 04.maja kada gostuju ekipi Mladosti u Lučanima. Kako je prethodno najavljeno, direktan prenos obezbeđen je na TV Arena sport od 18 časova. Već 09. maja, Mačva ponovo gostuje u Lučanima gde igra drugu polufinalnu Kup utakmicu.

pr Ana Acan

Autor fotografija Foto Paris


Zemun 0 : 0 Mladost
Mačva 2 : 1 Radnik
Rad 2 : 0 Bačka
Javor 3 : 0 Borac
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Mladost 34 11 10 13 26
2 Zemun 34 11 9 14 25
3 Mačva 34 11 6 17 24
4 Radnik 34 11 7 16 22
5 Javor 34 9 5 20 20
6 Rad 34 8 5 21 19
7 Bačka 34 8 7 19 16
8 Borac 34 6 5 23 12