XS
SM
MD
LG

Mačva sutra dočekuje beogradski Rad

U okviru 33. kola Super lige Srbije, šabačka Mačva sutra od 18 časova dočekuje beogradski Rad. Nakon pobede u prvoj i remija u gostima u drugoj plejaut utakmici, Šapčanima u sutrašnjem susretu pobeda je imperativ. Na redovnoj konferenciji za novinare FK „Mačva“ u najavi kola, šef struke Dragan Aničić je istakao da će momci dati sve od sebe na fizičkom, taktičkom i igračkom planu, kako bi zabeležili novu pobedu.

„Rad je klub sa veoma bogatom tradicijom, koji u Bogradu i Srbiji ima jedan poseban šmek što se tiče ljudi koji su u njemu, oko kluba ali i navijača. Sama ekipa je dosta promenjena u odnosu na prvi deo prvenstva, a promenom trenera dobili su i nešto novo u igri. Vidite i na osnovu rezultata da je to, od kako je došao Milinković, sasvim druga ekipa. Plus dovođenjem iskusnih igrača kao što su Berendija, Marinković, Bjedov, Veselinović i uz njih mladi reprezentativci Lutovac i Denić jasno govori o kvalitetu ekipe i da je posledica mesta na kojem su trenutno to što neki središni deo prvenstva nisu odradili kako treba. Za razliku od tog, u ovom delu prvenstva su jedna od boljih ekipa i podatak da su dobili Surdulicu, pre toga Čačak 5:0, pa su od Vojvodine izgubili nesrećno u 90.minutu, sa Lučanima 1:1 govore da nas sutra ovde u Šapcu očekuje težak i neizvestan meč. Mi imamo svoj cilj, na dobrom smo putu da ga ostvarimo i neće nas zavarati niti opustiti ovo što smo uradili do sada. Ja i pred ovu utakmicu mogu da obećam kao i pred svaku prethodnu što sam činio, da ćemo dati sve od sebe na fizičkom, taktičkom i gračkom planu, kako bi zabeležili novu pobedu“, rekao je Aničić.

Prvotimac Filip Božić pozvao je Šapčane da u što većem broju ispune tribine stadiona Mačve i budu podrška u zajedničkoj borbi za važne bodove „Igrači su svi spremni za sutrašnji meč i pored ovog ludog ritma odigravanja utakmica na svaka tri-četiri dana. Moramo da pratimo takav tempo i sigurno je da ćemo dati sve od sebe da zabeležimo dobar rezultat. Šef mi je dao šansu u prošloj utakmici, mislim da sam je dobro iskoristio i naravno nadam se što većoj minutaži u narednim susretima“, zadovoljno ističe Božić.

Matija Miketić u sutrašnju plejaut utakmicu ulazi sa optimizmom i veruje u spremnost ekipe da napravi još jedan važan korak u ispunjenju konačnog cilja.  „Mislim da smo do sada pokazali kakva smo ekipa, kakav karakter imamo, da možemo da igramo protiv svake ekipe i da apsolutno zalužujemo da budemo u ovom rangu takmičenja. Što se tiče sutrašnje utakmice, mi idemo na tri boda sigurni u svoju ekipu. Mislim da neće biti nikakvih problema da realizujemo ono što nam šef postavi kao zadatke i da ćemo obezbediti opstanak u Super ligi“, naveo je Miketić.

Biletarnice na stadionu Mačve sa radom počinju sutra od 15 časova, a cene ulaznica su nepromenjene. Kapije stadiona se otvaraju u 16 časova.

pr Ana Acan


Javor 1 : 1 Rad
Zemun 1 : 1 Mačva
Bačka 3 : 2 Borac
Radnik 3 : 1 Mladost
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Radnik 37 13 7 17 28
2 Mladost 37 11 11 15 27
3 Zemun 37 11 10 16 26
4 Mačva 37 11 8 18 26
5 Rad 37 10 6 21 26
6 Bačka 37 11 7 19 25
7 Javor 37 10 6 21 24
8 Borac 37 7 5 25 15