XS
SM
MD
LG

Večiti ubedljivi ovog vikenda

Beogradski večiti rivali, Partizan i Crvena zvezda ostvarili su ubedljive pobede ovog vikenda u Prvoj ligi Srbije u ragbiju 13. U zaostaloj utakmici prve faze Grupe A, crno-beli su u Jajincima deklasirali bivšeg šampiona, Dorćol, sa 60:18 (34:6), dok je Zvezda protutnjala Nišom, savladaviši domaći Radnički 56:0 (28:0).

Zbog učestvovanja Dorćolaca na turniru Roterdam 9 u Holandiji proteklog vikenda, duel sa Partizanom je odložen, ali to je samo otežalo posao gostima na stadionu FK Heroj Polet. Oslabljen neigranjem nekoliko standardnih prvotimaca, Dorćol je ponovo bio lak plen za aktuelnog šampiona Balkana.

Partizan - Dorćol

Crno-beli su u trećoj uzastopnoj utakmici protiv rivala koji je dugo bio bauk, postigli preko 60 poena, što u ovoj situaciji i nije bilo teško protiv praktično juniorskog sastava sa druge strane. Ponovo je briljirao prošlosezonski najbolji strelac Srbije, Vladimir Milutinović koji je postigao čak četiri eseja.

Problema nije bilo ni za branioca trofeja u Prvoj ligi Srbije, Crvenu zvezdu koja je gostovala u Nišu. U prvom meču druge faze Grupe A, odnosno prvom duelu 4. kola, crveno-beli su ubedljivo savladali Radnički i tako nastavili sezonu bez poraza. Povratnik u elitu posle prve faze takmičenja jednostavno u ovom trenutku nije dorastao rival silno pojačanoj Zvezdi koja tako čvrsto drži prvo mesto na tabeli.

Kup Srbije juniori ragbi 9

Takođe, ovog vikenda odigran je i Kup Srbije za juniore u ragbiju 9. Juniori Partizana osvojili su novi trofej u konkurenciji Crvene zvezde i ekipe Car Dušan Silni iz Paraćina. Na stadionu FK Heroj Polet u Jajincima crno-beli su savladali Car Dušan Silni sa 40:0 (18:0), da bi potom u finalnoj utakmici bili bolji od večitog rivala – 22:8 (10:0) i tako im se revanširali za poraz prošle nedelje u Kupu Beograda u ragbiju 9. Prethodno Zvezda je savladala Paraćince 16:4 (10:4).