XS
SM
MD
LG

Promovisan Vladimir Gaćinović – novi šef stručnog štaba

Nakon odlaska Aleksandra Veselinovića, klub je za novog šefa stručnog štaba angažovao dosadašnjeg pomoćnika Vladimira Gaćinovića Sportski direktor Ljubiša Dunđerski predstavio je novog šefa stručnog štaba po odlasku Aleksandra Veselinovića u Vojvodinu – Zahvalio bih se prvo Veselinoviću na svemu što je uradio za FK Spartak i da mu poželimn svu sreću u njegovom daljem radu i karijeri. Ekipu preuzima Vladimir Gaćinović koji je od prvog dana sa nama zna šta je strategija i cilj kluba. Tu je već godinu dana i logično je bilo da samo nastavi ono što je radio sa svojim saradnikom. Dobili smo trenera, Vladi želim svu sreću, klub maksimalno stoji uz njega i ima punu podršku. Njegov novi saradnik biće povratnik u klub Darko Sekulović, koji je četiri godine proveo u Spartaku što sa omladinskom ekipom što u prvom timu.

Vladimir Gaćinović se zahvalio na podršci koju je dobio – Zahvaljujem se na lepim rečima sportskog direktora. Zahvalio bih se i svim strukturama u Upravi FK Spartak koji su mi ukazali veliko poverenje i čast da me promovišu u šefa stručnog štaba. Možda je ovaj period koji sam proveo u klubu uticao na to da donesu odluku da sam ja ta osoba od poverenja i da sam sposoban da samostalno vodim Spartak. Imamo veliku obavezu da to opravdam. Pred nama je plej of i sedam izuzetno zahtevnih utakmica u kojima nemožemo da kalkulišemo, već uz svaku da uđemo maksimalno skoncentrisani. Treba da podignemo određene segmente igre u kojima nismo bili maksimalni pogotovo u poslednje vreme. Igramo homogeno i dosta dobro, ali ja uvek težim tome da možemo i bolje. Počastvovan sam da sam dobio priliku da budem šef strulnog štaba i učiniću sve da Spartak bude još bolji.

Novi pomoćnik biće Darko Sekulović – zahvalio bih se Upravi na ukazanom poverenju. U poslednjih pet godina, četiri ipo sam proveo u Spartaku i meni je ovo druga kuća. Potrudiću se da šefu budem na raspologanjnu 24 sata dnevno i da uz neki predan rad pomognem da se sve podigne na jedan veći nivo. Video sam puno pozitivnih stvari, izuzetno mi se sviđa atmosfera u ekipi među igračima i mislim da sam izabrao pravi momenat povratka u klub.


Radnički 4 : 1 Napredak
Čukarički 1 : 3 Vojvodina
Partizan 2 : 0 Spartak
Crvena Zvezda 5 : 1 Voždovac
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Crvena Zvezda 37 32 4 1 60
2 Partizan 37 23 8 6 43
3 Radnički 37 18 8 11 37
4 Spartak 37 18 7 12 37
5 Voždovac 37 16 8 13 33
6 Čukarički 37 16 9 12 32
7 Napredak 37 15 8 14 30
8 Vojvodina 37 14 8 15 28