XS
SM
MD
LG

Tri gola za četiri minuta

Tri gola za četiri minuta! Napadač Karanovca, trećeligaša Republike Srpske, Stefan Tomaš ući će u anale fudbala u Bosni i Hercegovini kao strijelac najbržeg het trika u istoriji.

Na utakmici regionalne lige grupa „Zapad“ njegov tim je na svom terenu savladao Lijevče sa 4:2, a sve golove postigao je bivši napadač Krupe i Kozare. On je tresao mrežu rivala u 38, 39, 42, i 74. minutu.

– Tokom karijere sam već nekoliko puta uspio da postignem het-trik, ali nikada tako brzo. Na poluvremenu nisam bio ni svjestan šta sam napravio. Bio sam skoncentrisan samo da dobijemo važnu utakmicu. Jednostavno sam bio na pravom mjestu u pravo vrijeme, te iskoristio dodavanja saigrača i greške rivala. Tek poslije utakmice sam shvatio da sam tri gola dao za četiri minuta i šta reći osim da sam presrećan zbog toga, ali i zbog pobjede ekipe – istakao je napadač koji je rođen u Kozarskoj Dubici.

Tomaš je bio veliki talenat u mlađim kategorijama, ali je nažalost povreda itekako uticala na njegovu karijeru. Sada je u banjalučkom klubu za koji ima samo riječi hvale.

– Činjenica da sam iz Prve lige Republike Srpske došao u Karanovac dovoljno govori o organizaciji kluba. Saigrači, trener i kompletna uprava se međusobno pomažu i bodre, a zajednički napredujemo. Prezadovoljan sam jer imamo sve uslove, na nama je samo da radimo i da ovaj klub izbori plasman u viši rang – Drugu ligu Republike Srpske. Što se mene tiče, u dobroj sam formi i želim da i dalje tresem protivničke mreže – poručio je 25-ogodišnji Tomaš.

Izvor:SRPSKA INFO

Stefan Tomaš /FOTO:Riro