XS
SM
MD
LG

Juniori pod lupom trenera iz Australije

Juniorska reprezentacija Srbije u ragbiju13 započela je danas u Beogradu drugu fazu priprema za Evropsko prvenstvo koje se od 4. do 12. avgusta održava u Beogradu. U narednih devet dana selekcija igrača do 19 godina starosti treniraće pod vođstvom trojice australijskih stručnjaka koji će činiti deo stručnog štaba i na samom šampionatu.

Nil Bijorac, Branislav Zec i Bret Dejvidson stižu u Srbiju sa zavidnom reputacijom rada sa mlađim kategorijama u Australiji. Takođe, treneri Bijorac i Zec imaju i srpsko poreklo, pa će njihovi sinovi, Zejn i Mladen braniti boje srpske reprezentacije na pomenutom EP u Beogradu.

Držimo se plana i programa rada koji smo zajednički sa čelnicima Ragbi 13 federacije Srbije napravili. Značajna sredstva i energija izdvojene su da omogućimo dolazak asistenata u stručnom štabu iz Australije i verujem da će u samo tih malo jače od nedelju dana zajedničkih treninga napredak kod igrača iz domaćih klubova biti vidan – kaže menadžer juniorske reprezentacije Srbije Slobodan Manak.

Predviđeno je da trojica stručnjaka u Srbiji borave do 1. aprila, a pored intenzivnog plana treninga dogovorena i prijateljska utakmica sa odgovarajućom selekcijom Bugarske. Meč će se igrati u Sofiji 31. marta (12.00). Prethodno, Ambasada Australije u Beogradu 28. marta održaće prijem kao podršku visokim ambicijama juniora Srbije na Evropskom prvenstvu.