XS
SM
MD
LG

Cilj Budućnost iz Srpske Crnje u predstojećem prvenstvu – ostati u vrhu

Crnjani su već godinama pri vrhu tabele zahvaljujući pre svega proverenom receptu za uspeh – srećnom spoju mladosti i iskustva. To planiraju i u nastavku prvenstva, s tim što će ovoga puta veterani u timu biti brojniji od polateraca. Uz Medića na golu, u timu će biti  i trojica veterana koji su u svojim karijerama igrali čak i za prvologaške ekipe – levi spoljnji Jovandić, štoper Grujić i vezista Bogić,  te  Lukin-Baća i Radin-Činja – po potencijalu iz mladosti takođe prvoligaški igrači,  koji,  iako su poodavno usitnili  četvrtu deceniju života,  mogu još uvek puno toga da pruže u ovom rangu takmičenja, ako ne baš u  svih 90 minuta igre, ono bar na pola sata ili nešto duže!

Veteran u glavnoj ulozi – Bogić (u sredini)

Od do sada standardnih  prvotimaca, sada u punoj igračkoj zrelosti - Vasiljevića, Topića, Ajdarića, Kozića i  Manojlovića  - se očekuje uobičajeno dobra igra, od poletaraca  - Koraća, Aranitovića, Vidića, Salme i dvojice Nemanja Kovačevića - puna igračka zrelost i afirmacija, a od ekstremno talentovanog  juniora  Davida Stojčića da konačno dobije ali  i iskoristi šansu i postane ne samo standardan prvotimac no i veliko pojačanje ekipe  na duži rok, jer se u  varoši Đure Jakšiča, koja je minulih decenija iznedrila na desetine  drugoligaških i prvoligaških igrača, odavno nije pojavio fudbaler takvog talenta i potencijala!

- Kad je reč o personalnim promenama najkrupnija je svakako da smo umesto Marka Guteše za trenera prvog tima postavili  mladog, perspektivnog i ambicioznog trenera, profesora Predraga Manojlovića, sina  ranije poznatog  zrenjaninskog trenera Toše Manojlovića. Guteša je dobio bolju ponudu iz Perleza i, iako smo korektno saradjivali, nismo želeli da ga sputavamo u želji da ode, a dosadašnjim radom Manojlovića smo više nego zadovoljni,  tako da očekujemo kvalitetniju igru i bolje rezultate od jesenjašnjih.  Bolje ponude su dobila i dva naša vežnjaka Popović i Prokin, nije nam pravo što su otišli,  jer su kvalitetni, ali smo kao i uvek do sada ostali principijelni: Ko god želi da ode  - ‘’široko mu polje’’.  Svoje dogovorene obaveze prema igračima i treneru redovno  i  precizno izmirujemo, ko god pronađe i dobije bolju ponudu, pustamo ga da ode!  Na  pozicije pomenutih igrača smo vratili naša dva iskusna vežnjaka - Lukina i Radina, koji će adekvatno nadomestiti njihov odlazak sve  dok na tim mestima ne stasa neki od kvalitetnih juniora, a hvala bogu ima ih dosta veoma kvalitetnih.  Rečju, u odnosu na jesenju polusezonu, nećemo biti ništa slabiji, a kako smo već pri vrhu tabele, cilj nam je da tu i ostanemo, tim pre što imamo nešto lakši raspored i utakmicu više u Crnji – kaže predsednik kluba Dušan Antin – Čorba.

Poletarci – Topić i Salma

I za kraj, naravno ne i najmanje bitno, pogotovo interesantno za čitaoce, naročito poklonike Crnjanskog fudbala – sastav tima. Bez pretenzija sam da se kao  novinar mešam u posao trenera, ali ni njega niti bilo kog drugog  ne obavezuje  moj ukus. Dakle, idealan tim Budućnosti za prolećnu sezonu, koja počinje 10. marta,  a u kojoj u Crnji gostuje lider Kikinda: Medić - Jovandić, Ajdarić – Vasiljević, Topić,  Grujić – Stojčić (Kovačević),  Aranitović (Kozić), Vidić (Manojlović),  Bogić (Lukin) i Korać (Radin).

 

 

Levokrilni vetaran – Darko Jovandić