XS
SM
MD
LG

Pločice vratiti, pretnje prijaviti

Predsednik košarkaškog kluba Partizan Ostoja Mijailović rekao je u razgovoru za Informer da će pločice sa imenom Crvene zvezde, koje su skinute sa trofeja Kupa Koraća, biti vraćene na pehar, ali i da će klub podneti prijavu policiji zbog pretnji koje stižu igračima crno-belih

Mijailović je rekao da je šokiran što je neko vandalizovao pehar Kupa Koraća, ali izričito tvrdi da nema govore da je u tome učestvovao bilo koji košarkaš Partizana.

- Za mene je stvarno vandalizam to što se desilo. Ne znam stvarno ko je to uradio. Mogu samo da garantujem da nije niko iz Partizana. Totalno je apsurdno da Čović optužuje Aranitovića ili pojedine igrače Partizaana, kad se na snimku jasno vidi da to nije niko od košarkaša i da je to neki čovek sa velikim stomakom. Zato ja moram da zaštitim igrače koji su izloženi linču - rekao je Ostoja Mijailović. 

Prvi čovek crno-belih je rekao da će se klub zbog pretnji igračima obratiti policiji. 

- Ja ću danas kontaktirati policiju, da obrate pažnju. Jer, ako neko pozove na linč igrača, može svašta da se desi. Od utorka uveče imamo mnogo komentara u kojima  napadaju naše igrače. Svako ko gubi ima pravo da se ljuti, ali nema pravo da ugrožava nečiji život. To klubovi jedni drugima ne bi smeli da rade - podvukao je Mijailović.

On je podsetio da je skrnavljenje pehara prvo uradila Crvena zvezda još pre četiri godine.

- Po meni je još veći skandal ono što se dogodilo 2014. godine. Oni su tada razbili naš pehar. U saopštenju Zvezde se navodi da su tada navijači oteli trofej, a zaboravljaju da su tada pred očima cele javnosti igrači Zvezde zajedno sa navijačima držali pehar u rukama!

Predsednik Partizana je poručio da će pločice sa imenom Crvene zvezde vrlo brzo biti vraćene na Žućkovu levicu.

- Mogu da obećam da ćemo vratiti pločice Crvene zvezde i da je njima tamo mesto, kao i svim drugim osvajačima pehara. Što se mene tiče, mi smo pošteno osvojili trofej, a ovo je sad zamena teza. Mi ćemo se potruditi da osvojimo i trofej domaćeg takmičenja, to je moj posao. Ja sam to obećao kad sam došao i trudićemo da to učinimo - poručio je Ostoja Mijailović i dodao da crveno-beli nemaju nikakvo pravo da prete da će zadržati, kakav god bude ishod, trofej domaćeg prvenstva.

Izvor:INFORMER 

Košarkaši Partizana / FOTO:kss.rs