XS
SM
MD
LG

Zvezda preko Partizana do Superkupa Srbije

Prvi trofej u sezoni ide – crveno-belima. U borbi za Superkup Srbije Crvena zvezda je na FK BASK Areni savladala najvećeg rivala, Partizan sa 42:26 (20:10) i tako stigla do drugog trijumfa u ovom takmičenju sa kojim tradicionalno počinje nova sezona u srpskom ragbiju 13.

Dva tima koja su prošle sezone u direktnim duelima odlučivali o najbitnijim trofejima, još jednom su pokazali da će se titule deliti između večitih rivala. Vreme nije bilo saveznik meča na Carevoj Ćupriji, ali je uprkos tome viđen kvalitetan i uzbudljiv duel u kojem je Zvezda zasluženo slavila.

Prošle godine crveno-beli su u finalu plej-ofa Superlige Srbije savladali crno-bele, da bi se samo nedelju dana kasnije Partizan revanširao pobedom u finalu regionalne Balkan Super Lige. Izgleda da je taj poraz bio veliki motiv za čitav klub koji se značajno pojačao između dve sezone, dok su na terenu igrači od samog starta krenuli silovito.

Zvezda je esejima Trifunovića, Nikolića i Čengaja na polovini prvog poluvremena stigla do značajnih 18:0 vođstva, što se ispostavilo kao prednost koju večiti rival nije mogao da sustigne do kraja. Igrači Partizana su se borili maksimalno i nakon poluvremena se približili na šest poena minusa, međutim dalje od toga nisu mogli.

Australijanac Džek O’Brajan je solo prodorom od 70 i esejem dugačkim 70 metara prekinuo nalet crno-belih koji su potom psihički pali, što se videlo kroz nepotreban žuti karton njihovog najboljeg igrača, Vladimira Milutinovića. Usledili su potom eseji i Žujića, Zogovića i kapitena Vojislava Dedića, tako da je utakmica rezultatski bila definitivno rešena.

Partizan je do kraja samo uspeo da ublaži ubedljivu pobedu Zvezde i drugi osvojeni Superkup u istoriji kluba. Istovremeno, crveno beli su tako stigli do 13 pobede u jubilarnom 20. večitom derbiju. Partizan je ostao na šest pobeda, a jedna utakmica završena je nerešenim rezultatom.

CRVENA ZVEZDA – PARTIZAN 42:26 (20:10)

Eseji: Trifunović (’10), Nikolić (’19), Čengaj (’21), O’Brajan (’45), Žujić (’52), Zogović (’56), Vojislav Dedić (’59) (Crvena zvezda) - Đurković (’23), Bitići (’39), Abidinović (’42), D. Milutinović (’72), Ilić (’80).

Golovi: Vojislav Dedić 7/8 (Crvena zvezda) - Džavid Jašari 3/5 (Partizan).

CRVENA ZVEZDA: Zogović, Trifunović, Čengaj, Milanović, Štrbac, Nikolić, Vojislav Dedić, Milenković, Vladislav Dedić, Žujić, Đorđević, Nedeljković, O’Brajan. Rezerve: Krstić, Pavlović, Heron, Manak.

PARTIZAN: Ilić, Abidinović, Jašari, Vojinović, Dodić, V. Milutinović, Milković, Bitići, D. Milutinović, Čarapić, Srbljanin, Kušić, Bajrami. Rezerve: Kovačević, Stoiljković, Đurković.

Stadion: FK BASK Arena. Gledalaca: 250. Sudija: Radoslav Novaković (Beograd). Pomoćnici: Vladan Kikanović i Aleksandar Kovačević (obojica Beograd).

Žuti kartoni: Dodić, V. Milutinović (Partizan), Čengaj (Crvena zvezda). Crveni karton: D. Milutinović (Partizan).