XS
SM
MD
LG

Naisa za vikend bije evropsku bitku
Rukometašice niške Naise otputovale su u Holandiju gde će u subotu, 10. februara i dan kasnije igrati dve utakmice protiv Virto Kvintusa u osmini finala Čelendž kupa.
Prvi meč je u subotu od 19 sati; foto: Vanja Keser

Trener niškog tima Svetislav Jovanović rekao je pred put da holandska ekipa nema zvučna imena, ali igra kvalitetan rukomet.

Pogledao sam nekoliko njihovih utakmica, uglavnom igraju odbranu 6-0, ali imaju i neke transformacije. Mi treba da se pripremimo za sve to. Neće nam biti ni malo lako, iskusnije su od nas, ali idemo da pružimo svoj maksimum - rekao je Jovanović.

Virto Kvintus je sastavljen od holandskih igračica, a prošle godine je igrao polufinale Čelendž kupa. Dvostruki je osvajač holandskog šampionata (2006. i 2007.)

Sve igračice su spremne. Nakon povreda su se vratile Tamara Žarković i Sanja Simić i sada imamo veću rotaciju - dodao je Jovanović.

Prva utakmica se igra u subotu, 10. februara od 19 sati, a revanš je dan kasnije od 15 sati. U šesnaestini finala Naisa je u dvomeču bila bolja od Makabija iz Izraela, a obe utakmice su igrane u Nišu.