XS
SM
MD
LG

Nezaustavljivi Mornar

Košarkaši Igokee upisali su 12.  poraz u ABA ligi. Aleksandrovčani su večeras na svom terenu poraženi od ekipe Mornara, rezultatom 93-79.

Prvi period bio je prilično izjednačen i ekipe su se smjenjivale u vodstvu. Poenima Jevtovića sa zvukom sirene, Igokea dobija prvi period sa 20-19. Dobra je Igokea bila i u drugom periodu a onda se desio pad. Mornar je napravio seriju 17-5 i  sa deset poena prednosti odlazi na odmor.

U trećem periodu razigrao se Artis. Na krilima njegove igre Igokea je došla do preokreta i vodstva. Međutim, Mornar je bolje finiširao treći period i sa osam poena prednosti gosti ulaze u poslednji period. Probala je Igokea da se vrati. Imali su u jednom trenutku napad na sedam razlike za Mornar ali tada sudija Radojković potpetljava Rajnharta, koji gubi loptu. Imala je tu Igokea polukontru i neshvatljivo je kako sudija Radojković nije obraćao pažnju na tok igre a još je nevjerovatnije da Igokea nije dobila nastavak napada. U narednom napadu, Nidam pogađa trojku i to je bio početak kraja Igokee. Igokea je pokušavala da se vrati ali Nidam se poslije ove trojke raspucao i bio je nezaustavljiv do kraja. Na kraju je Monrar rutinski priveo meč kraju i dobio meč sa 93-79.

Mornar je do pobjede predvodio Nidam sa 26 poena, sedam asistencija i pet skokova, dok je Rikić predvodio Igokeu sa 20 poena i 13 skokova.

Mornar je ovom pobjedom došao na korak od plasmana u plej of ABA lige.

Foto: ABA liga