XS
SM
MD
LG

EL: Zvezda savladala Oli uz neviđenu bruku Delija

Košarkaši Crvene zvezde upisali su osmu pobjedu u Evroligi. Crveno-beli su večeras savladali Olimpijakos u Beogradu, rezultatom 89-78.

Olimpijakos je dobro otvorio susret i na početku meča poveli su sa 10-6. Tada na scenu stuopa Nemanja Dangubić, koji je vezao sedam poena i donio je preokret svom timu. Zvezda je dobro igrala do kraja prvog perioda pa je nakon deset minuta vodila sa 24-20. U drugom periodu Zvezda je igrala sjajno u odbrani a napad je funkcionisao dobro. Prednost Zvezde je rasla i u jednom trenutku bilo je i 12 poena prednosti za domaće. Međutim, Oli je našao ritam pred kraj prvog poluvremena i smanjio je malo vodstvo Zvezde, ali domaći su ipak sa devet poena prednosti otišli na odmor.

U trećem periodu došlo je do velikog preokreta. Zvezda je od starta krenula veoma nervozno a sve je kulminiralo sredinom trećeg perioda, kada je zbog prigovora isključen trener Zvezde Dušan Alimpijević. Do kraja trećeg perioda Olimpijakos je iskoristio nervozu domaćih i došao je do preokreta i vodstva 63-57. Vodio je Olimpijakos sa 68-61 a onda je krenula sjajna serija Zvezde. Na krilima Enisa, Davidovca i Lesora, Zvezda je uspjela da dođe do preokreta i pobjede, rezultatom 89-78.

Zvezdu je do pobjede predvodio Dilan Enis, sa 21 poenom, osam skokova, pet asistencija i tri ukradene lopte. Najbolji kod Olimpijakosa bio je Spanulis sa 16 poena.

Međutim, sjenku na pobjedu Zvezde, bacili su navijači domaće ekipe. Kada je u igru ušao Alen Omić, koji je debitovao za Zvezdu večeras, domaći navijači su počeli da mu zvižde i da ga vrijeđaju svojim skandiranjem. Međutim, Omić na to nije obraćao previše pažnju pa je odigrao dobro i postigao je četiri bitna poena u samoj završnici susreta. Vidjećemo da li će sa tim dobrim potezima pridobiti poštovanje navijača Zvezde ili će ga pojedine frakcije i dalje vrijeđati.

Foto: Evroliga