XS
SM
MD
LG

Juniori upalili motore, cilj medalja na EP!

Juniorska ragbi 13 reprezentacija Srbije (igrači do 19 godina starosti) zvanično su proteklog vikenda počeli pripreme za Evropsko prvenstvo koje se u avgustu održava u Beogradu. Kandidati za nacionalni tim iz domaćih klubova upoznati su prvo sa planom i programom rada u narednih pola godine planiranih priprema, a potom su odradili i dva zajednička treninga.

Na prvom okupljanju treniralo je 20 igrača, predvođenih kapitenom Vladimirom Milutinovićem iz Partizana. Ostalih desetak kandidata iz domaće lige opravdalo je svoje odsustvo stručnom štabu reprezentacije koje predvode direktor Blagoje Stoiljković, tim menadžer Slobodan Manak i pomoćni trener Admir Hadžić.

Upravni odbor Ragbi 13 federacije Srbije potrudio se da obezbedi makimalne uslove za višemesečne pripreme na kojima će se shodno obavezama u svojim klubovima okupljati igrači iz srpskog prvenstva. Njima će se u zvaršnoj fazi priključiti još desetak igrača našeg porekla iz Australije i odatle ćemo birati 23 koji će igrati na Prvenstvu – najavio je plan priprema direktor Stoiljković.

Pored igrača predviđena su i pojačanja iz Australije i za za stručni štab. Dogovoreno je da glavni trener bude Nil Bijorac, njegov savetnik biće Stevan Babić, Bret Dejvidson će imati uz Hadžića ulogu pomoćnog trenera, dok će za kondiciju biti zadužen Branislav Zec.

Pored maskimalnih uslova za rad, Federacija užurbano radi na obezbeđivanju kvalitetnih pojačanja, kako na terenu, tako i na struci, zbog čega i imamo velike ambicije – a to je borba za medalju. Zbog toga nam je i prva utakmica na turniru protiv apsolutnog favorita, Engleske i najbitnija – dodao je Stoiljković

Redovne treninge najbolji srpski juniori nastavljaju i narednih nedelja, vikend su planirani treninzi sve do početka marta, nakon čega će uslediti pauza zbog obaveza u klubovima. Nastavak je predviđen 21. marta kada će u Srbiju stići treneri iz Australije i u narednih desetak dana zadati zadatka za drugu fazu priprema. Finalno kompletiranje redova sa pojačanjima iz Australije predviđeno je za sredinu jula, kada su i predviđene završne priprema za Evropsko prvenstvo.