XS
SM
MD
LG

Simanić neumoljiv za Igokeu

Košarkaši Igokee upisali su 11. poraz u ABA ligi. Aleksandrovčani su večeras ubjedljivo poraženi u Železniku od FMP-a, rezultatom 95-73.

Igokea je dobro otvorila meč i na krilima Rikića imala je prednost na startu susreta. Kako je prvi period tekao, FMP je bio sve bolji i na krilima Čovića i Odža, rešavaju prvi period u svoju korist rezultatom 21-16. U drugom periodu se Igokea dosta mčula. Nedostajalo je tu energije, nije bilo pomoći u odbrani a u napadu su gosti bili dosta statični. FMP je to iskoristio i na odmor odlazi sa 13 poena prednosti.

Na startu trećeg perioda, Boriša Simanić povezao je osam poena i donio je +20 svojoj ekipi. Na krilima Dominika Artisa, Igokea je prišla na -11 ali je FMP bolje finiširao treći period i sa +17 ulaze u poslednjih deset minuta. Pokušavala je Igokea u prvoj polovini odlučujućeg perioda da se vrati ali nisu uspjeli a na kraju su se potpuno raspali. Na krilima Simanića, FMP je na kraju došao do ubjedljive pobjede i na kraju je bilo 95-73.

FMP je odigrao dobro tokom cijelog susreta ali Igokea je izgubila radi svog pristupa i svoje loše igre. Definitivno je ovo bilo najlošije izdanje Aleksandrovčana u sezoni. Pokušavao je trener Bajić da ''razdrma'' svoje momke na tajm-autima, ali nije to nikako uspio i na kraju su domaći slavili ubjedljivo. Razlog pobjede domaćih je ogromna želja i energija a to je ono što Igokeaa večeras nije imala.

FMP je do pobjede predvodio maestralni Simanić sa 28 poena, dok je kod Igokee najbolji bio Artis sa 15 poena.