XS
SM
MD
LG

Cvetković i Radivojević: Moramo pretrčati Islanđane

Selektor reprezentacije Srbije, Jovica Cvetković, najavio je duel sa Islanđanima (utorak, 18.15) u kome "Orlovi" moraju da slave sa četiri gola prednosti kako bi osigurali plasman u glavnu fazu takmičenja na Evropskom prvenstvu u Hrvatskoj. U slučaju pobede sa manje od četiri gola prednosti, potrebno je da Švedska ne izgubi od Hrvatske u poslednjem meču.

Protiv Šveđana smo stvarali šanse, ali smo ih mašili. Problem je bio u efikasnosti. Promašili smo 11,12 zicera. Nemoguće je pobediti ovakvog protivnika u takvoj situaciji. Još uvek nije poznata situacija sa Stefanom Vujićem. Nadamo se da će moći da nam pomogne u meču sa Islandom. Želimo da sačuvamo njegovo zdravlje. Ta povreda jeste i nije opasna. Videćemo. Deset dana nije bio u trenažnom procesu. I da može da nastupi, ne znamo koliko će moći da nam pomogne.
Island?

Biće izuzetno teško doći do pobede od četiri gola. Moraćemo da ih pretrčimo. Kombinovao sam u prvo utakmici kako bih sačuvao snagu za preostale dve. Imali smo tri zamene odbrana-napad, pali na tehničkim greškama. Šveđanima smo pokušali da pariramo i trčanjem. Ne mogu da budem nezadovoljan. Vratili smo se iz jednog negativnog rezultata, bili u aktivnoj poziciji, ali je potrošnja dovela do toga da se doda još malo snage za preokret. Moramo da pretrčimo Island, kome je trčanje u krvi. Biće izuzetno teško. Pokušaćemo da damo sve od sebe i da se nađemo u Zagrebu. Nemamo adekvatne zamene. Na raspolaganju nam je samo mladi Stevanović iz Partizana. Šta je, tu je. Ovo je omominjući podatak. Imamo 28 imena, a u situaciji smo da više ne možemo da pozovemo nikoga. Sedam otkaza, povrede. Ono što raduje je partija Cupare. Mlad je golman, Srbija će imati veliku snagu sa njim u narednim godinama. Raduje karakter i potencijal Jovanovića. Nisam očekivao da će dečko sa 19 godina da tako nastupi na velikom tamičenju. Sa mladim igračima je potrebno raditi. Imamo malo igrača koji su budućnost rukometa. Ne smemo da propuštamo vreme, svaki dan je veliki gubitak, ako ne uložimo u našu budućnost. Predložio sam trenažni centar i sistem koji je kod drugih, a još uvek se ništa ne preduzima po tom pitanju.
Petar Nenadić je najavio pauzu ili oproštaj od reprezentacije?

 - To je njegova odluka. Naše je da to ispoštujemo.

Foto: RSS

Bogdan Radivojević, desno krilo:

Ziceri su nas koštali pobede protiv Švedske. Imali smo priključak za minus jedan, nismo iskoristili par šansi. Zakuvalo bi se, ušli bi u egal završnicu i možda došli do pobede. Sa Islandom ćemo ući hladne glave. Nema više šta da se priča. Moramo da ih pobedimo sa četiri gola razlike. Potrudićemo se da tako i bude. Igraju Islanđani jako brzo. To nama ne odgovara. Izdvojio bih legendarnog Sigurdsona, Smarasona, dobre bekove i golmana sa iskustvom igranja u nemačkoj Bundesligi. Igraju jako dobro. Pokušaćemo da se spremimo i dobijemo meč.