XS
SM
MD
LG

Slabašni Arsenal

Bez Aleksisa Sančesa koji je na korak od transfera i povrijeđenog Mesuta Ozila Arsenal izgleda nije konkurentan ni osrednjim ekipama u Premijer ligi.

"Tobdžije" su nemoć pokazale na gostovanju Bornmutu - poražene su sa 2:1, iako su početkom drugog poluvremena povele golom Ektora Beljerina.

To je, međutim, bio samo uvod u neizvjesnih pola sata u kojima je odbrana Arsenala s dvije greške dala šansu domaćinu - prvo je Kalum Vilson izjednačio poslije kiksa Petra Čeha u 70. minutu, da bi Džordon Ajb 283 sekunde kasnije preokrenuo nakon što je Per Mertezaker slabo postavio ofsajd zamku...

"Poveli smo, a onda primili dva gola za koja ne znam odakle su došla. To je frustrirajuće. Bornmut je tim koji se bori do kraja, tako i treba da bude, ali ne smije ništa da mu se pokloni", rekao je Venger.

Arsenal je tako dodatno zakomplikovao situaciju na tabeli, jer je trenutno van zone evropskih takmičenja - ima pet bodova manje od petoplasiranog Totenhema i Liverpula, koji tek treba da odigra duel ovog kola sa Mančester sitijem.

Tabela, ipak, u ovom trenutku nije najveći problem za londonski klub - pitanja odlaska Sančesa, možda i Ozila, najveća su briga Vengera,pišu podgoričke VIJESTI.

"Sančes? Situacija je 50-50, naš je igrač, ali to može da se promijeni, zato je specifičan januarski prelazni rok. Izabrao sam ekipu koja je sto odsto fokusirana na utakmicu", istakao je Venger.

Ovo je, inače, prvi prvenstveni trijumf Bornmuta nad Arsenalom u istoriji, ali i prvi ove sezone u duelima sa nekom od najboljih šest ekipa na tabeli.

FOTO:Rojters