XS
SM
MD
LG

Milan Đukić dobitnik Spartakove nagrade

Prestižna nagrada ''Jovan Mikić - Spartak'' u kategoriji sportski radnik od danas će krasiti vitrine Milana Đukića, istaknutog rukometnog radnika i čoveka pod čijim rukovodstvom je rukometni klub ''Vojvodina'' osvojio 5 uzastopnih titula šampiona Srbije.

Foto: nshronika.rs

Kako je Đukić rekao, još kao veoma mlad momak, gledajući u statuu Spartakove nagrade, sanjao je da će jednog dana za svoj rad dobiti ovako prestižnu nagradu, iako ju je smatrao nedostižnom i dalekom. Skoro 30 godina kasnije, takva nagrada uručena je baš njemu, potpuno zasluženo.

Citirajući Đorđa Balaševića, Đukić je rekao ''Tako i treba sanjati. U ograničenim količinama. Snovi su frka živa. Što ih više imaš, više ih ostane neostvarenih'', a jedan od tih snova danas je svakako ostvaren.

Foto: RSV

Đukić se zahvalio Rukometnom savezu Vojvodine, koji ga je predložio za ovo priznanje, svim svojim saradnicima koji su u prethodnih 10 godina doprineli ovoj nagradi, kao i rukometu koji mu je omogućio da mnogo toga nauči i stekne brojna prijateljstva.

Rukometni savez Vojvodine čestita gospodinu Đukiću i želi mu veliki broj nagrada, ali pre svega uspeha koji će zavredeti te nagrade, baš kao što je danas to bio slučaj.