XS
SM
MD
LG

Gimnazijalac proslavio 20. rodjendan!

Jedan od najbolje organizovanih pirotskih sportskih kolektiva Ženski košarkaški klub „Gimnazijalac“  Pirot, koji je osnovan 25.12.1997. godine, obeležava svečani jubilej – dvadeset godina postojanja, uspešnog rada, razvoja i rasta kluba.

Juče je tim povodom u hali „Kej“ održan Festival ženske košarke „Učimo i čuvamo za budućnost“. Na festivalu ženske košarke, odigrane su revijalne utakmice mlađih selekcija, a organizovana su i razna takmičenja.

U takmičenju u izvođenju slobodnih bacanja takmičile su se košarkašice iz selekcije mlađih pionirki, a najbolja je bila Jelena Madić (4/5, 3/5), druga je bila Nađa Krstev, dok je treća, kao i pošle godine, bila Petra Nikolić.

U takmičenju u šutiranju iz polja učestvovale su košarkašice iz pionirske selekcije.

Najbolja je bila Sara Petrović (4/8 i 6/8), drugo mesto zauzela je Anja Stančev (4/8 i 5/8), a treće Anica Golubović (4/8 i 4/8).

U poligonu brzine i spretnosti takmičile su se kadetkinje, a najbrža je bila Bratislava Ignjatović koja je poligon prošla za 25.06 sekundi, druga je bila Staša Bunčić sa 26.78, a treće mesto zauzela je Anastasija Petrović sa 30.25 sekundi.

U takmičenju u šutiranju trojki tamičile su se seniorke i kadetkinje. Najbolja je bila Milica Mančić (6/9, 5/9), drugo mesto zauzela je Nađa Đorđević, a treće Anđela Micić.

 I ove godine gosti festivala su bili proslavljeni košarkaški stučnjaci Ratko Joksić i Dimče Kofileski.

Generalni pokrovitelj festivala je Grad Pirot, a partneri u projektu su Košarkaški savez Srbije, „Dunav osiguranje“, Ribarnica „Kuba“, Alatnica „Krstić“, „ZMV tours“, „Veterinarska klinika Pirot“ i „Hidroelektrana Pirot“.