XS
SM
MD
LG

Ko je otišao zadovoljniji posle "komšijskog derbija"!?

Komšijski derbi bio je u znaku velike borbe i različitih taktičkih zamisli. Domaći su, naravno, krenuli ofanzivno, stalno bili u napadu, a gosti se odlučili za opreznu igru, čekajući "svoj trenutak".

Dve legende jugoslovenskog malog fudbaala, reprezentativci Vojkan Vukmirov i nekadašnji golman Ljubiša Randjelović, preuzeli su Kalču, podmladili tim i pripremili ih taktički veoma dobro.

Pirot je, ako se imaju u vidu sve prilike, stativa i prečka Djordjevića, "bombe" Stankovića, Krstića, Marka i Bojana Kostića, zaslužio bodove. Sa druge strane, gosti su igrali mudro, čekali greške domaćih u napadu i onda u kontranapadima ugrožavali gol Mančića. Tako su i poveli već u 6. minutu.

U drugom poluvremenu, bila je to igra na jedan gol, često su "praštale bombe" pirotskih fudbalera koje je "svemogući" golman Pavle Pavlović uspeo da zaustavi.

 Treba reći  da se stekao  utisak da  su se Nišlije potajno nadale pobedi, koja bi im otvorila  vrata plej ofa. Sa druge strane, Piroćancima je bod iz ovog meča malo s obzirom da se nalaze u veoma teškoj situaciji i prema prilikama mogli su, ali i morali da pobede!  

Prvi deo prvenstva je završen. Obično predstoji period koji treba iskoristiti za dobru analizu. Da se vidi ko može a ko ne može, šta menjati u politici kluba i odnosu prema obavezama i kako rešiti probleme da Pirot ne bude amaterski klub  koji se takmiči s profesionalcima! To je, prosto nemoguće!

Prva  futsal liga  Srbije 11.kolo: Pirot: KMF Pirot – KMF Kalča Niš   1:1 (1:1)

KMF Pirot : Mančić, Stanković, Krstić, M.Kostić , B.Kostić, D.Stojić, Penčić, M.Pešić , Djordjević, Stoiljković, Vasić, B.Pešić, N.Stojić.

Strelci : 0:1 Ilić u 6. min.  1:1 Krstić 15. minutu.