XS
SM
MD
LG

Balkanski derbi: Srbija dočekuje u nedelju nepredvidive Crnogorke

Parovi osmine finala Svetskog prvenstva u Nemačkoj:

Švedska - Slovenija

Šveđanke će u nedelju u 20:30 dočekati reprezentaciju Slovenije koja nije favorit u ovom meču. Sudijski par još uvek nije određen ali može da se desi da srpski arbitri vode ovaj meč. 
Nemačka - Danska

Domaća reprezentacija Nemačke dočekaće ekipu Danske gde su Skandinavke u blagoj prednosti, selektorka Nemačke se nada da osmina finala neće bti kraj za domaću reprezentaciju.

Foto: RSS

Mađarska - Francuska

Zanimljiv meč gde će se sastati dve veoma iskusne ekipe, što se tiče Mađarki ovo prvenstvo su iznele kako se i očekivalo dok su Francuske reprezentativke malo podbacile. Ovaj meč je na programu od 17:30.

Srbija - Crna Gora (Magdeburg, nedelja, 17.30)

Naša reprezentacija u Balkanskom derbiju dočekuje ekipu Crne Gore koja se veoma loše pokazala. Ljubomir Obradović je izjavio da se ne treba opuštati i da je ovo veoma bitan meč za reprezentaciju Srbije.

 

Rumunija - Češka

Rumunke će na teren izaći u ponedeljak u 17:30, ne očekuje ih toliko težak meč ali neće se opuštati izjavila je najbolja Rumunska rukometašica Kristina Neagu i dodala da je pobeda imperativ.

Japan - Holandija

"Najlakši" posao imaju reprezentativke Holandije koje su ovo prvenstvo veoma dobro startovale laganim pobedama sve dok nisu naišle na Srbiju i skinule 1 bod našoj reprezentaciji, uprkos nerešenom ishodu uspele su da zadrže drugo mesto u grupi i sledeći izazov biće Japanke koje su veoma šarene što se tiče igranja.

Španija - Norveška

Reprezentacija Španije nema šta da traži protiv prejake ekipe Norveške, Norvežanke su ovo prvenstvo opet dokazale da su nepobedive i da žele još jednu titulu u nizu ali sačekaćemo ponedeljak i videćemo da li su analitičari bili u pravu kada su dali prednost Norveškoj reprezentaciji.

Rusija - Južna Koreja

Ruskinjama takođe veoma lagan protivnik koga je Srbija savladala 33-28. Nisu Srpkinje bile ubedljive kao protiv Kameruna i Kine ali i ovaj rezultat je sasvim prihvatljiv. Rusija je bez poraza završila grupnu fazu i dokazala da želi titulu kao i Norveška, biće lako protiv Koreje ali ne treba reći da su Ruskinje već pobednice jer je lopta okrugla.

Pogledajte i ostale priloge vezane za SP:

Završeno i četvrto kolo SP-a za žene
Crnogorke za povratak protiv Tunižanki, dok Srbija igra protiv vicešampiona
Završeno i treće kolo SP-a: Crnogorke kiksnule, Srbija X sa Nemačkom 
Dragana Cvijić izvukla bod Srbiji protiv Nemica!
Rukometašice Srbije prošetale Lajpcigom
SP 2017: Posle drugog kola 7 reprezentacija sa maksimalnim učinkom
Marija Obradović o Nemicama: Poštujemo ih ali bolje smo 
Retrospektiva drugog kola Svetskog prvenstva za žene
Bregar izabrao Slovenke: Preko Angole do 1/8 finala