11.12.2017 Administrator

Lopta je okrugla! Ili ipak nije?


Foto: Idealno.rs

Zbog njih ludujemo, plačemo, gubimo živce, putujemo na drugi kraj sveta ili se budimo u sitne noćne sate i pratimo prenose. Baš svako od nas ima svoju omiljenu ekipu i najdraži ekipni sport.

A ipak kada dođe vreme za odluku o sopstvenim sportskim aktivnostima retki se među nama odlučuju baš za neki takav sport. Prava je šteta, jer ekipni sportovi poput fudbala ili košarke, imaju toliko toga da ponude, kako po pitanju fizičke aktivnosti, tako i po interakciji s ostalim članovima tima.

Ako imaš ovo, imaš sve!

Nijedan sport ne prolazi bez potrebne dodatne opreme, a većina timskih sportova ima jedno zajedničko – loptu. Bilo da je lopta za košarku, rukomet, fudbal ili odbojku - bez lopte, nemoguća je timska igra. 

Foto: Idealno.rs

I u ovom slučaju će ti pomoći Idealno.rs, portal specijalizovan za pretraživanje i upoređivanje ponuda veb prodavnica koji na jednom mestu okuplja više od 270.000 proizvoda iz preko 240 veb prodavnica iz cele Srbije!

Zahvaljujući portalu Idealno.rs, kupovina opreme za ekipne sportove može da bude vrlo jednostavna:

  1. Otvori kategoriju Ekipni sportovi na najvećem onlajn tržnom centru Idealno.rs
  2. Instaliraj besplatan Gugl Chrome dodatak 1-2-3 Kupovina s Idealno.rs i proveravaj ponude u domaćim veb prodavnicama dok pretražuješ Gugl
  3. Pretraži ponudu dodatne opreme za ekipne sportove - fudbal, košarku, rukomet i odbojku, airsoft ili paintball
  4. Obavezno pogledaj i uporedi ponudu sportske odeće i obuće i odaberi nove patike, kopačke, trenerku ili dres

Iako je za većinu timskih sportova dobra i kvalitetna lopta osnovni rekvizit, biće ti potrebno i ponešto od dodatne opreme u zavisnosti od izabranog sporta i mesta na kojem ćete trenirati – na otvorenom ili u sali. Osnova su svakako kvalitetne patike za salu ili kopačke, a sve ostalo poput koševa, golova, štitnika i ostale dodatne opreme najviše zavisi od lokacije.

Neki timski sportovi zahtevaju malo više pažnje prilikom biranja opreme – na primer, ako želiš da treniraš paintball ili airsoft vodi računa o tome da ti treba i odgovarajuće oružje i pribor, zaštitna i taktička oprema kao što su štitnici, kaciga, prsluk, futrola, ranac…spisak je poprilično dugačak.

Zašto bi trebao da budeš timski igrač?

Tačno je da nismo više deca, ali nikada nije kasno za učenje. Psiholozi kažu da učestvovanje u ekipnim sportovima donosi brojne prednosti:

  • uče nas da bolje komuniciramo
  • uče nas da prihvatamo konstruktivne kritike i dobronamerne komentare
  • uče nas da zadajemo i postižemo ciljeve
  • uče nas da se fokusiramo ali i da radimo u grupi
  • uče nas da bolje upravljamo stresom

Kao što vidiš puno toga možeš da dobiješ, a postoji samo nekoliko stvari koje treba da tražiš od ekipnog sporta:

Praktičnost. Nemoj dodatno da komplikuješ, izaberi nešto što ti je blisko (i kući i srcu) kako bi ipak mogao redovno da dolaziš na treninge i utakmice.

Dobra ekipa. Ovo je važna stavka, okupi i pokreni ekipu s kojom ti je prijatno i sa kojom voliš da provodiš vreme... prijatelji iz kraja, ekipa s faksa, kolege s posla...

Gušt. Treninzi moraju da budu zabavni. Potrudi se da zabava bude po tvom guštu. Kad si s pogrešnom ekipom sve može da bude vrlo obeshrabrujuće.