XS
SM
MD
LG

Prva futsal liga: Jastrebac siguran, remi Pirota i poraz Kalče
Iako su u 4 navrata vodili, futsaleri Pirota nisu uspeli da održe prednost, pa je utakmica protiv ekipe iz Valjeva završena sa 4:4, dok Kalča nije bio bez šanse protiv favorizovane Nove Pazove, ali je ipak izgubio sa 2:0. Jedini podvig napravio je Jastrebac, koji je veoma sigurno deklasirao Smederevo sa 5:1.


Samo Pirot napredovao na tabeli; foto: Vanja Keser

Prvi deo utakmice u Blacu završen je sa minimalnom prednošću domaćina, ali je 5 minuta od početka drugog poluvremena Smederevo izjednačilo. Ipak, tu je stavljena tačka na ikakvu neizvesnost u meču 9. kola, pošto su futsaleri Jastrepca u narednih 7 minuta naređali čak 4 pogotka i tako zabeležili drugu pobedu ove sezone.

Nišlije su se dobro držale tokom celog prvog poluvremena u utakmici sa ekipom, koja ove sezone ima zavidan učinak i nalazi se na 2. poziciji Prve lige. U samoj završnici prve deonice Lazić je doneo vođstvo svojoj ekipi, a sudbinu Kalče zapečatio je Kukolj u 27. minutu.

Seriju od 6 utakmica bez pobede, od čega 3 kod kuće, nastavili su futsaleri Pirota. Oni su postigli golove za vođstvo u 6, 15, 19 i 32. minutu, ali nikada ekipi RB nije mnogo vremena bilo potrebno da izjednači, što su uradili i dva minuta pred kraj i tako “skinuli” svojim domaćinima 2 boda.

U odnosu na prošlu nedelju, od južnjaka su napredovali samo Piroćanci, pa su sada 9. na tabeli Prve lige. Kalča je zadržao 5, a Jastrebac 11. poziciju, mada 9. kolo još nije kompletirano.

U sledećem kolu Jastrebac će gostovati beogradskoj ekipi Samo pravo, koja je ove sezone 3 puta pobedila i 6 puta izgubila, dok će Piroćance ugostiti Nova Pazova. Domaćin će biti jedino niški tim, koji će dočekati trećeplasirani Novi Pazar.