XS
SM
MD
LG

Partizan šampion Balkana!

Ragbisti Partizana prvi su šampioni regionalne Balkan Super Lige u ragbiju 13. U finalu plej-ofa novoformiranog regionalnog prvrenstva, crno-beli su na stadionu FK BASK Arena na Carevoj ćupriji savladali Crvenu zvezdu 32:26 (28:16).

Samo nedelju dana posle poraza u velikom finalu Superlige Srbije (44:22), Partizan se punom merom osvetio večitom rivalu i tako postao prvak takmičenja u kojem su još učestvovale ekipe iz Turske, Bugarske i Bosne i Hercegovine. Ekipa Admira Hadžića je potpuno zasluženo stigla do trijumfa, najviše zahvaljujući boljoj igri u prvom poluvremenu.

Šampion Srbije je prvi poveo – u 5. minutu Australijanac Džek O’Brajan je bio strelac, da bi ubrzo Dušan Milutinović esejem, a Džavid Jašari pretvaranjem doneo izjednačenje (6:6). U 13. minutu novo vođstvo Zvezde esejem Petra Milanovića, ali samo tri minut kasnije Vladio Kušić je još jednom poravnao.

Večiti su nastavili i u drugoj polovini prvog poluvremena sa razmenama udaraca. Samo što je Mihajlo Ilić omogućio Partizanu da prvi put povede, dok reprezentativac Miloš Zogović izjednačava na 16:16 u 32. minutu meča.

Ispostavilo se da su preostalih osam minuta prvog dela bili ključni za konačan ishod. Najbolji strelac šampionata Srbije i Balkanske Super Lige Vladimir Milutinović se konačno upisuje u strelce u, a zatim gotovo uz sudijski zvižduk za kraj prvog poluvremena, Branko Čarapić donosi prednost Partizanu na poluvremenu 28:16.

Zvezda je u nastavku odmah napravila pritisak, ali u jeku inicijative crveno-belih usledila je kontra crno-belih koju je krunisao Kušić svojim drugim esejem za prednost od 32:16. Uzdrman novim primljenim poenima, srpski šampion nije odmah uspeo da poveže svoje redove. Ipak, Zvezda je uspela u 55. i 62. minutu da preko mladog Australijanca Brodija Finija smanji prednost večitog rivala. Preokreta do kraja, međutim, nije bilo.

- Sjajna utakmica i neverovatna pobeda za nas. Momci su čitave nedelje razmišljali gde su pogrešili u finalu našeg šampionata i videlo se od starta koliko su motivisani da stignu do trofeja. Ovoga puta nisu sagoreli u prevelikoj želji i to je potvrda da ova ekipa sazreva, tako da verujem da će i ta nacionalna titula doći brzo. U međuvremenu smo ponosni na sve učinjeno ove sezone – izjavio je trener Partizana Admir Hadžić koji se našao se na ramenima svojih igrača posle velikog trijumfa.

Utakmicom na FK BASK Arena spuštena je zavesa na ovogodišnju sezonu srpskog ragbija 13. Do sada dominatni Dorćol je možda osvojio prvi trofej sezone, Superkup Srbije, ali su ostali pehari otišli večitim rivalima. Zvezda je drugi put u istoriji prvak Srbije, dok je Partizanu pripao Kup Srbije i sada Balkan Super Liga.

PARTIZAN – CRVENA ZVEZDA 32:26 (28:16)

Eseji: D. Milutinović 7’, Kušić, 16’ i 48’, Ilić 20’, V. Milutinović 34’, Čarapić 39’ (Partizan) – O’Brajan 5’, Milanovič 13’, Zogović 32’, Fini 55’ i 62’ (Crvena zvezda).

Golovi: Jašari 4/6 (Partizan) – Vojislav Dedić 2/4, Nikolić 1/1 (Crvena zvezda).

PARTIZAN: Vojinović, Bitići, Srbljanin, Kušić, Kovačević, V. Milutinović, Jašari, Kovač, Janković, Ilić, D. Bibić, Abidinović, J. Bibić. Rezerve: D. Milutinović, Bajrami, Čarapić, Despinić.

CRVENA ZVEZDA: Zogović, Krstić, Pulen, Milanović, Vasiljević, Nikolić, Vojislav Dedić, Kasanović. Vladislav Dedić, Milenković, Ćalić, Pavlović, O’Brajan. Rezerve: Fini, Brenif, Zujić, Manak.

Stadion: FK BASK Arena. Gledalaca: 200. Sudija: Radoslav Novaković (Srbija). Pomoćnici: Vladan Kikanović i Đorđe Divić (Srbija). Žuti karton: Janković (Partizan).