XS
SM
MD
LG

Radnički 1923 i Bežanija podelili bodove na "Čika Dači"

I u poslednjoj utakmici ove takmičarske jeseni na „Čika Dači“ fudbaleri Radničkog 1923 nisu uspeli da obraduju svoje simpatizere, pošto su remizirali sa desetoplasiranom Bežanijom – 1:1 (1:0). Iako su vodili pogotkom Markovića od 44. minuta, „crveni“ su kapitulirali u 63. minutu, kada je Milošević iskoristio smušnest u odbrani domaćina i doneo svom timu veliki bod sa ovog gostovanja.

Šef stručnog štaba Radničkog 1923 Slavko Vojčić i trener Slaviša Kovačević izveli su danas tim sa čak devet Kragujevčana u startnoj postavi. Suspendovanog Vidovića zamenio je omladinac Uroš Aleksijević, a zanimljivo je i to da je utakmicu na poziciji desnog beka počeo Saša Marković, dok je kapiten Varjačić dejstvovao ispred njega. Zahtevnu ulogu na terenu imao je i Bojan Miljuš, koji je igrao na poziciji ofanzivnog veznog, tik iza najisturenijeg Nenada Đurđevića.

U 3. minutu videli smo prvu obećavajuću akciju domaćeg tima. Dragačević je centrirao ka Đurđeviću, kome je lopta bukvalno „skliznula“ sa glave u presudnom momentu.

Gosti su u 11. minutu propustili prvu idealnu priliku da dođu do vođstva. Jokić je proigrao Busnića, koji je izašao sam ispred Raičevića, ali je golman Radničkog 1923 dobro intervenisao i sačuvao svoju mrežu.

U 20. minutu pokušao je i Jeremić poluvolejom iz okreta sa nekih 14-15 metara, međutim, čuvar mreže domaćeg tima nije se dao iznenaditi. Dva minuta kasnije Jokić je tukao iz slobodnog udarca sa nešto više od dvadesetak metara preko gola. Potom se u šansi našao i Nikola Milošević, inače sin našeg proslavljenog centarfora Save Miloševića, koji je šutirao sa ivice šesnaesterca, ali bez uspeha.

Igrao se 35. minut kada je Milan Ilić pokušao glavom sa nekih desetak metara posle kornera, međutim, lopta je završila pored stative u gol autu.

Odlična šansa za domaće viđena je u 41. minutu, kada je Đurđević prevario Andradea, zatim ušao u kazneni prostor iskosa sa leve strane i uputio loptu u peterac gostiju, a ona je posle intervencije golmana Lekića došla do mladog Aleksijevića, koji nije uspeo da je zahvati na nekih šest metara od gola Bežanije, pa je i ova sjajna prilika da Kragujevčani dođu do vođstva propala.

Ipak, u samom finišu prvog dela igre domaći uspevaju da postignu pogodak. Miljuš je uputio jako nezgodnu loptu sa desne strane koja je išla pravo u gol, golman Bežanije Lekić pokušao je da interveniše, ali je tom prilikom ispustio loptu, što je Saša Marković iskoristio i ubacio je u mrežu za veliku radost malobrojne publike na „Čika Dači“.

Očekivalo se da će ovaj pogodak značajno olakšati posao Kragujevčanima u nastavku susreta, da će ih psihički rasteretiti i omogućiti im da igraju lakše, ali se to nije dogodilo.

Busnić je u 57. minutu propustio još jednu idealnu šansu posle jedne dubinske lopte i greške odbrane Radničkog 1923, a to je bio samo uvod u ono što je usledilo šest minuta kasnije. Slobodan udarac na polovini kragujevačkog tima izveo je Jokić, a visoki Milošević iskoristio uspavanost odbrane Radničkog 1923 i poravnao rezultat.

Igrači Bežanije (beli dresovi) uspeli su da izjednače i odnesu bod iz Kragujevca

Mogao je domaći tim do novog vođstva u 69. minutu nakon odlične akcije i centaršuta Dragačevića sa leve strane, ali Nenad Đurđević je posle udarca glavom pogodio spoljni deo mreže.

Kako je vreme odmicalo domaći su gubili koncentraciju i sve češće grešili, što su gosti iz Novog Beograda mogli da kazne u par navrata. Tako je u 85. minutu Gojkov na levoj strani terena prevario čak trojicu fudbalera u crvenim dresovima, a zatim uputio oštru loptu pred gol Radničkog 1923 na koju nije uspeo da reaguje Desančić, ali jeste strelac izjednačujućeg gola Nikola Milošević, međutim, njegov udarac bio je isuviše slabog inteziteta, pa je lopta na kraju završila u rukama Lazara Raičevića.

U 89. minutu još jedna iznenadna prilika ukazala se Aleksijeviću, kada je šutirao po zemlji sa nekih 14-15 metara pored gola.

A onda u zaostavnom vremenu Amani je propustio šansu da izraste u junaka utakmice. Dragačević je još jednom sjajno ubacio loptu u kazneni prostor Bežanije, gde je fudbaler iz Obale Slonovače u padu šutirao glavom, a golman Lekić krajnjim naporom uspeo da izbije loptu do koje je pokušao da stigne Milan Ilić, ali nije bio dovoljno brz.

Poslednju priliku na utakmici propustili su gosti nakon udarca Gojkova sa nekih osamnaest metara udaljenosti od gola Radničkog 1923.

Na kraju, čini se da je remi možda i najpravedniji ishod kada se uzme u obzir izdanje obe ekipe u današnjem susretu.

Posle našeg vođstva, u drugom poluvremenu napravili smo grubu grešku u zadnjoj liniji odbrane, što su gosti iskoritili i izjednačili rezultat. Bežanija je imala više šansi i kada se sve sabere moramo biti zadovoljni i osvojenim bodom. Ovo je bila još jedna naša slaba igra na domaćem terenu. Ovde smo dobili samo dve utakmice, a tri odigrali nerešeno, ali smo mnogo bolje igrali u gostima i zahvaljujući tome ostvarili naš cilj kada je u pitanju plasman na tabeli. Naša ambicije na početku sezone bile su da ostanemo u ligi i plasiramo se u gornji deo tabele, a to smo i ostvarili – ocenio je po završetku utakmice šef stručnog štaba Radničkog 1923 Slavko Džo Vojčić.

Slavko Vojčić zadovoljan je trenutnim plasmanom svoje ekipe

U taboru gostiju zadovoljni su i igrom i rezultatom. To je posle današnje utakmice na „Čika Dači“ za KG sport.info potvrdio i šef stručnog štaba Bežanije Aleksandar Stanković, koji je u sezoni 1999/2000 nosio dres kragujevačkog kluba.

Iako smo se pribojavali ovog gostovanja, na pravi način smo ušli u utakmicu. U prvom poluvremenu propustili smo dve-tri šanse, a onda smo u finišu ovog dela igre primili gol. U pauzi smo se dogovorili kako da nastavimo u drugom poluvremenu i igrači su to na terenu ispoštovali. Radnički je imao nekoliko svojih šansi u drugih 45 minuta, ali smo mi uspeli da izjednačimo i mislim da je konačan rezultat realan. Nama je ovo peta utakmica bez poraza. To je veliki uspeh za nas jer smo uspeli da izbegnemo opasnu zonu. Ostaje nam još susret sa Teleoptikom, gde ćemo pokušati trijumfalno da završimo ovu polusezonu – optimista je trener Stanković.

RADNIČKI 1923 – BEŽANIJA  1:1 (1:0)

KRAGUJEVAC
Stadion: „Čika Dača“
Gledalaca: 300
Sudija: Miloš Đorđić (Novi Beograd)
Pomoćnici: Miodrag Zdravković (Ražanj), Stefan Vojnić (Boljevac)
Strelci: Marković u 44. minuu za Radnički 1923, Milošević u 63. minutu za Bežaniju
Žuti kartoni: M. Ilić, Miljuš, Varjačić (Radnički 1923), Stojanović, Busnić, Smiljanić (Bežanija)

RADNIČKI 1923: Raičević, Marković (od 75. Živanović), Dragačević, Petrović, Ilić, Nedović, Aleksijević, Miljuš (od 83. O. Ilić), Varjačić, Lukić (od 64. Amani), Đurđević.

BEŽANIJA: M. Lekić, Stojanović, Busnić, Filipović (od 63. Đorđević), Gojkov, Andrade, Milošević, Jeremić (od 46. Smiljanić), Milić, Desančić, Jokić (od 72. Osman).

Nakon današnjeg remija na „Čika Dači “ Kragujevčani su ostali u gornjem delu tabele sa 22 osvojena boda.

U 15. kolu, poslednjem u jesenjoj polusezoni Prve lige Srbije, fudbaleri Radničkog 1923 gostovaće trenutnom lideru, ekipi Dinama iz Vranja, koja je danas poražena na gostovanju Novom Pazaru sa 1:2.


14 .kolo Prva liga Srbije
TSC 0 : 0 ČSK Pivara
Jagodina 0 : 2 Metalac
Sinđelić 1 : 0 Budućnost
Novi Pazar 2 : 1 Dinamo
Radnički 1923 1 : 1 Bežanija
Teleoptik 4 : 0 Proleter
Inđija 1 : 0 Radnički (P)
Sloboda 2 : 0 Temnić 1924
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Dinamo 14 10 2 2 32
2 Metalac 14 9 2 3 29
3 Proleter 14 8 2 4 26
4 Sinđelić 14 6 6 2 24
5 Radnički 1923 14 6 4 4 22
6 TSC 14 5 6 3 21
7 Inđija 14 6 3 5 21
8 Novi Pazar 14 4 7 3 19
9 Sloboda 14 5 3 6 18
10 Budućnost 14 4 4 6 16
11 Bežanija 14 4 4 6 16
12 ČSK Pivara 14 3 5 6 14
13 Teleoptik 14 3 4 7 13
14 Temnić 1924 14 3 4 7 13
15 Radnički (P) 14 3 2 9 11
16 Jagodina 14 2 4 8 10