XS
SM
MD
LG

Od komšijskog derbija, ostao samo – komšijski!

Dobro je, da je započeto u Arilju nastavljeno i da se negativni bilans pobeda i poraza polako smanjuje. Pirotski tim večeras je rutinski, koliko je bilo potrebno, uložio u pobedu, ne mogu da kažem, derbiju, već susretu komšija. Od Konstantina je ostalo samo slavno ime i tradicija. Bila je ovo prilika da Marko Spasić ,,širi igru,, upotrebljava kompletan roster i omogući skoro svim igračima minutažu.

Prva četvrtina bila je u znaku “koš za koš”. Ta “klackalica” trajala je samo deset minuta, a potom je ,,furija ,, razbila sve iluzije Nišlija i košarkaši Pirota su sa 15 koševa  zalihe otišli u svlačionicu.
U nastavku rutinski! Marko Spasić je ,,držao dizgine,, čas zategao, potom ,,opustio,, da bi dozvolio gostima da u trećoj četvrtini smanje na 13 razlike. ,,Nebeski skakač,, novi Žika Danilović, naš Martin Matović nanizao je 19 koševa, bio je, kao i Lazar Rašić nerešivi problem za ,,Konstantina”.
 
Puni doprinos dali su i Goran Radulović, Bojan Jovanović, Borko Djordjević, dok je ovo bila prilika da Djonlić ,,uzme vazduh,, i malo odmori.

 I da zaključim načinom koji niste očekivali. Večeras je bilo mnogo bolje biti u Hali Kej, nego gledati Zvezdu u Areni.
Uporedjenja su nerealna, ali nisu daleko, verujte mi!

Čestitke naravno Marku i njegovim momcima. Sigurnost polako postaje naš adut i sve ovo što se dogadja, polako ,,miriše na stara dobra vremena”! Momci bravo!

 

 

Druga liga 7.kolo: Pirot: KK Pirot – KK Konstantin   91:73   (21:17, 27:16, 19:21, 24:19)

Pirot : G. Radulović 12, 2.tr. Djonlić 7 ( 1:1), Petović, D.Djordjević, B.Jovanović 11, 3 tr. D.Manojlović, Rašić 17 (7:6), 3.3tr.index 21; Pendić 8(1:1) 1 tr. B. Djordjević 11 (1:1), Ljubenković 2, Matović 19. (6:6)1 tr.  Stojanović 4.