XS
SM
MD
LG

U centru pažnje rezervisti i sudija meča

Domaćini su u toku susreta imali veći posed lopte, više su atakovali na gol odličnog golmana Nikolića stvorivši nekoliko izglednih prilika ali su tri boda donela dvojica rezervista. Bila je je to dobra procena trenera Miloša Žerađanina. Naime tri minuta pre kraja utakmice na teren su stupili brzonogi Stevanović i mladi Pešić. I baš oni su uspeli da načnu mrežu gostiju iz Novog sela. Po desnoj strani dar mar je napravio Stevanović odlično centrirao a Pešić je sve dobro propratio i lopta je odsela u mreži - 1:0. Nekoliko sekundi pre poslednjeg zvižduka sudije Šibaka čak trojica domaćih napadača krenuli su u poslednji napad. Lako su prevarili jednog odbrambenog igrača posle čega je bio nemoćan i golman Omladinca.

Jedan od napada gostujuće ekipe

Inače, prvi šut na meču u okvir gola Poleta uputio je Vesić u 13. minutu a onda su usledili juriši igrača domaćina. u 27. minutu ba volšeban način golman Nikolić je zaustavio šut Vulovića dva minuta kasnije posle centaršuta Milojevića za malo bio je Stanković a u 39 .minutu udarac Đokića ukrotio je vratar Omladinca. Lep potez bio je, za koji centimetar, neprecizni lob Rakića sa preko trideset metara.

Česti dueli na ivici šesnaesterca

U nastavku vredan je bio šut Đokića ali je lopta pogodila prečku. Ipak, u centru pažnje bio je mladi sudija meča Damjan Šibak. On je, može se reći, slepo sledio Pravila fudbalske igre. Zbog desetine pokazanih žutih kartona u prvom poluvremenu mnogi bi pomislili da se u Ratini vodio pravi fudbalski rat. A nije. Bila je to jedna prosečna utakmica sa dosta priče na terenu ali bez bezobzirnih startova. Olako pokazane opomene bile su u nastavku susreta kobne po goste. Tako su zbog drugih žutij kartona, ispravno pokazanih, Omladinac u finiš meča ušao sa dva igrača manje i primio isto toliko golova, drugi posle trećeg isključenja ovoga puta Rakića.

Krcate tribine, pune ruke posla za blagajnika Foto: STOLE

POLET - OMLADINAC 2:0 (0:0)

RATINA - Gledalaca 200. Sudija:Damjan Šebek (Kraljevo) 6,5. Strelci: Pešić u 87. Vulović u 90. (Polet). Crveni kartoni: Vesić, Stevanović, Rakić (Omladinac). Igrač utakmice:Stevan Stevanović (Polet)

POLET: Županjac -, Stanković 7, Jelić 6,5, Mladenović 7, Jevtović 7, Ćirović 7, Robović 7 (Pešić 7,5), Milojević 6,5, Đokić 7, Filipović 6,5 (Stevanović 7,5), Vulović 7

OMLADINAC: Nikolić 7, Janković 6, Vesić 7, Tomović 6,5, Stašić 7, Stevanović 7, Seočanac 6,5,. Drobnjak 6,5, Ilić 6 (Nikoličić -), Đorđević 6 (Vukadinivić -), Rakić 6,5