XS
SM
MD
LG

Umetničko klizanje – ISU Gran pri

ISU Gran pri je takmičenje koje je svoju premijeru imalo 1995. godine, sastoji se od šest internacionalnih pozivnih događaja, kao i od velikog finala. Ove sezone najbolji klizači sveta nastupiće u Kanadi, Kini, Francuskoj, Japanu, Rusiji i u SAD.

 

Pravo nastupa imaju klizači koji su pozvani na takmičenje na osnovu učinka na poslednjem prvenstvu sveta, dok će u velikom finalu, koje će se održati od 7. do 10. decembra u Nagoji,  nastupiti samo po šest najuspešnijih u svakoj disciplini. Preko 130 takmičara je pozvano da učestuje na Gran pri seriji, iz 23 zemlje članice ISU, a na svakom borilištu moći će da nastupi po 12 devojaka i muškaraca, osam parova i 10 plesnih parova.

 

Nova ISU Gran pri serija će početi u Moskvi, gde će se od 20. do 22. oktobra održati Rostelekom kup, na kojem će veliku pažnju privući olipmijski šampion Juzuru Hanju iz Japana, dvostruka svetska šampionka Jevgenija Medvedeva, dvostruki osvajači medalja na svetskim prvenstvima, američki par, Maja Šibutani i Aleks Šibutani, kao i evropski šampioni, ruski par, Jevgenija Tarasova i Vladimir Morozov.

 

Samo nedelju dana kasnije, Kanada će biti domaćin druge stanice ISU Gran pri serije, gde će nastupiti trostruki šampion sveta Patrik Čen, kao i vicešampioni sveta Šoma Uno iz Japana i lokalna favoritkinja Ketlin Osmond, kao i svetski šampioni i olimpijski vicešampioni Virtu/Moir.

 

Eurosport će direktnim prenosima ispratiti kompletnu novu sezonu ISU Gran prija.

 

Program Eurosporta:

 

20.X

13:00  Muškarci kratak Program

 

21.X

18:15  Žene slobodno

 

23.X

11:30  Pregled Rostelekom kupa