XS
SM
MD
LG

Nais otpočinje sezonu bez pritiska, prvi rival Vojvodina
Na startu Jadranske A2 lige, niški vaterpolisti imaće težak zadatak, a sem rivala Vojvodine, protiv koje će igrati u subotu, 7. oktobra od 19 sati, tome je doprinelo i to što trojica bitnih igrača neće moći da nastupe. Ipak, oni kažu da u Novi Sad putuju bez opterećenja i pored toga što je njihov protivnik jedan od glavnih konkurenata za osvajanje svih trofeja.
 
Vaterpolo klub Nais bazen Čair
Atmosfera u timu odlična; foto: Vanja Keser
 

Vaterpolisti koji zbog povreda neće moći da pomognu svojim saigračima su Tihomir Živić, Nemanja Šilj i Mladen Stevanović. Njihov izostanak jeste malo poremetio planove ekipe, ali novi kapiten Igor Lazić kaže da i pored toga idu da što skuplje “prodaju kožu”.

Vojvodina je ekipa koja apsolutno pretenduje na sve trofeje, koji mogu da se uzmu ove sezone. Dosta su spremni i fizički i plivački i taktički, tako da idemo da i sami vidimo gde smo i na kom nivou forme. Utakmice koje slede biće nam nekako bliže za igranje – ispričao je Lazić.

On je dodao i da ekipa odlično prihvata zahteve novog trenera, da sve ide dobrim putem, kao i da je atmosfera odlična. Nišlije treniraju već mesec dana, za to vreme su uradili šta su mogli, a trener Nenad Vasilevski kaže da očekuje da će se forma dodatno popravljati kako prvenstvo odmiče.

Idemo tamo da igramo, bez moranja, idemo da pokažemo šta znamo i koliko smo radili. Igrači nemaju opterećenje, imaju samo zadatak da se od prvog do poslednjeg minuta bore i da daju svoj maksimum. Zadovoljan sam pripremama do sada, igrači daju koliko u ovom trenutku mogu. Dosta pričamo, ali treba i vremena da se sve kockice slože – ispričao je Vasilevski.

Što se tiče sastava, u odnosu na prošlu sezonu, tim su napustili Veljko Stanimirović, Alen Omerović i Đorđe Lekić. Nakon jednogodišnje pauze vratio se Matija Milošević, tu će do januara biti i Milan Petrović, a novajlije su i perspektivni Aleksa Dimitrijević, te Partizanova "deca" Aleksandar Mitrović i Marko Bolović. Kao pojačanje predstavljen je i Luka Nimac, ali on, kako kažu u klubu, nije zadovoljio očekivanja trenera.

Posle ove utakmice vaterpolisti će imati jednu nedelju pauze, što će iskoristiti za podizanje forme, mada je ona i sada, kako kaže trener Vasilevski, na zadovoljavajućem nivou. Nakon toga čeka ih gostovanje Solarisu u Šibeniku.


18 .kolo RVL -A1
Budva 9 : 7 Partizan Raiffeisen
HAVK Mladost 12 : 3 Mornar BS
Primorje EB 11 : 3 Vojvodina
Jug CO 18 : 8 Jadran Split
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Jug CO 16 15 0 1 45
2 Jadran Carine 16 11 1 4 34
3 HAVK Mladost 16 10 1 5 31
4 Partizan Raiffeisen 16 8 1 7 25
5 Primorje EB 16 6 2 8 20
6 Mornar BS 16 6 2 8 20
7 Budva 16 5 1 10 16
8 Jadran Split 16 4 1 11 13
9 Vojvodina 16 1 3 12 6