XS
SM
MD
LG
30.09.2017 Administrator

Prvi Kup Kralja
U Kraljevu počinje prvi "Kup Kralja", koji otvara utakmica američkog fudbala između "Kraljevskih kruna" iz Kraljeva i tima "Ajkula" iz Dubrovnika. Utakmica će se odigrati u nedelju 1. oktobra, u 15 časova, na Atletskom stadionu u Kraljevu.
 
 
Ova dva prijateljska kluba, će odmeriti svoje snage u 7 na 7 football susretu, što je njihov drugi susret na terenu, posle gostovanja RC tima u Dubrovniku na Flag football turniru 2015. godine, koji su Krune i osvojile, u konkurenciji Split "Sea Wolves" i domaćih Dubrovnik "Sharks".
 
Marko Miletić, iskusni lider Dubrovčana pred ovaj susret kaže:
"Kada su Sharksi, još 2015. Bili tek ekipa zaljubljenika koja je zaronila u svijet američkog nogometa, sa divljenjem smo pratili što se događalo u IFAF utakmici između tadašnjeg Team USA i Team World za kojeg je onda zaigrao Aleksa Denović, igrač Kraljevskih Kruna. Sjećam se da sam se javio predsjedniku Srđanu da čestitam na uspjehu, te smo kroz neke pregovore, pozvali Krune da budu gosti na prvom turniru američkog nogometa u Dubrovniku zajedno uz Seawolvse iz Splita. Taj dan se pisala povijest a Krune su sa Sharksima rame uz rame, bile dio te stranice. Srđan nas je već jednom pozvao u Zemun gdje smo igrali na prvom školskom turniru američkog nogometa, ali biti pozvani na prvi “Kup Kralja” u sami kraljevski grad, i na takav način odužiti se Krunama za posjet Dubrovniku, to je već nešto veće. Biti će nam neizmjerna čast i veliko zadovoljstvo igrati, trenirati i družiti se sa Krunama u ova dva, sigurno prekratka dana i ojačati suradnju između naših dvaju klubova, kao i naših dvaju Saveza i država te produžiti jedno već veliko prijateljstvo." Marko Miletić је predsednik kluba američkog fudbala Dubrovnik "Sharks" i ujedno predsednik Hrvatskog saveza američkog fudbala.
 
Mladi igrač Kraljeva, Miloš Knežević iznosi svoja očekivanja:
Po mom mišljenju, dolazak Dubrovčana u Kraljevo predstavlja svojevrsnu priliku da se ljudima iz ovog grada pokaže da ksenofobija više "nije u modi" i da sport stvara nova i pojačava stara prijateljstva. Sama organizacija "Kupa Kralja" i utakmica protiv "Sharks-a", znači mnogo kako za sam grad Kraljevo, tako i za naš mladi RC tim, jer većina nas nema nikakvog takmičarskog iskustva, pa će nam ova utakmica pokazati koliko smo napredovali, ili da li treba vise da se trudimo. Sve u svemu, nadam se osvajanju prvog "Kupa Kralja", podizanju Kraljeva u neke življe sportske struje, i popularizaciji Američkog fudbala u Kraljevu, celoj Srbiji i regionu!
 
Pre ove utakmice odigraće se i prvi turnir za flegovce koji imaju 12 godina i mlađe, na Atletskom stadionu. Kraljevo opet piše istoriju američkog fudbala u Srbiji, jer ovo je prvi turnir petlića u Srbiji. Osim takmičarskog značaja za Srpsku asocijaciju američkog fudbala, ovaj turnir će biti i deo "Kupa Kralja", a nastupiće najmlađi timovi: Zemun Pirates, Novi Beograd, Orlovi, Kragujevac Wild Boars i domaćih Kraljevo Royal Crowns. Turnir počinje takođe u nedelju 1. oktobra od 11 časova prepodne na Atletskom stadionu. 
 
Dobro došli na oba sportska događaja u amerikom fudbalu, dobro došli u Kraljevo na "Kup Kralja". 
 
U Kraljevu se po prvi put organizuju sportska takmičenja pod nazivom "Kup Kralja", u čast prvog kralja Srbije Stefana Prvovenčanog Nemanjića i povodom velikog jubileja, 800 godina od krunisanja Stefana Prvovenčanog i Kraljevine Srbije. Na molbu Svetog Save (princa Rastka) papa Honorije III daje blagoslov i šalje krunu Stefanu Nemanjiću. Kralj Stefan je dostojanstvo kralja poneo na crkveno-državnom saboru u manastiru Žiča, nadomak Kraljeva. I Žči se odigralo sedam krunisanja srpskih kraljeva, zbog čega je i na grbu kraljeva sedam kraljevskih kruna, a i zbog čega lokalni klub američkog fudbala nosi naziv „Kraljevske krune“. Svakog 7. Oktobra, u gradu Kraljevu se proslavlja kralj Stefan Prvovenčani (Prepodobni monah Simon – monaško ime kralja), kao Kraljevdan.
 
Svečano otvaranje je 1. oktobra u 15:00 časova prvim revijalnim takmičenjem: „KUP KRALjA“, u sportovima: Atletika, fudbal, rukomet i američki fudbal. Zatim počinje Kraljevski sajam sporta: učenici od prvog do petog razreda će organozovano sa škkolama posetiti sajam sporta u novoj hali sportova u sredu 4. oktobra od 12 do 18 časova.

 


Smederevo Bedemi 35 : 0 Hawks Obrenovac
Imperatori Niš 0 : 8 Royal Crowns Kraljevo
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Por SCR
1 Royal Crowns Kraljevo 3 3 0 1.000
2 Smederevo Bedemi 3 2 1 0.667
3 Imperatori Niš 3 1 2 0.333
4 Hawks Obrenovac 3 0 3 0.000