XS
SM
MD
LG
30.09.2017 Administrator

Selektor i igračice: Nećemo potceniti Makedonke

Женска репрезентација Србије кренула је пут Скопља у суботу ујутру на меч другог кола квалификација за Европско првенство које ће се децембра 2018. године одржати у Француској. Ривал Македонија (недеља, 19 часова), поражена у првом колу од Шведске 38:26 у Лунду, али селектор Љубомир Обрадовић, односно играчице, голман Марија Чолић и десни бек Јелена Лавко, позивају на опрез и схватају противника озбиљно.

Foto: RSS


- Швеђанке су биле фавориткиње у сусрету са Македонијом и дошле до победе, међутим, не обазиремо се на ту утакмицу, већ на нашу са Македонкама. То је оно што нас интересује. Фаворити јесмо, не само на папиру, већ то морамо да покажемо и на терену. Изабрали су халу Кале, мањег капацитта, где можемо очекивати једну добру атмосферу. Драго ми је због тога, јер ће нам послужити за наредне утакмице. Девојке морају притисак да осете на својој кожи и реагују на прави начин - каже селектор Обрадовић:

 


Десни бек Јелена Лавко, позива на опрез, када су Македонке у питању.

- Нисам очекивала тако убедљив пораз Македоније у Шведској. Очекивала сам јачи отпор. Македонија је млада репрезентација са мојом саиграчицом Еленом Гјоргиевском као лидером. Она није играла у двомечу прошлог априла када смо их савладале оба пута у Скопљу. То је млада екипа предвођена сестрама Георгиевски, гризу на терену, грабе, граде игру, мотивисане су. Не смемо олако да их схватимо. Не смемо да их потценимо - јасна је Лавко.


Голман Марија Чолић уверена је да ће домаћи терен донети пуно тога доброг домаћем тиму:

- Оправдали смо улогу фаворита против Фаранки. Хвала Петровцу још једном на невероватној подршци. Домаћи терен је домаћи терен. Квалитет у поређењу са Македонкама је на нашој страни, али домаћи терен може бити врућ. Надам се да ћемо све бити на висини задатка и да ћемо освојити бодове. Лако смо их савладале у пријатељским мечевима у априлу, али ово је нешто другачија прича. Верујем у свој тим и нашу победу.