XS
SM
MD
LG

Ma kakva pravda u fudbalu!!!???

Da, ima mečeva gde postoji samo jedna igra, jedna atmosfera i neophodna pobeda. Radnički, koji je , možda , fudbalski jači od današnjeg rivala, sticajem. mnogih okolnosti ,sopstvenim greškama pre svega, nalazi se pri dnu tabele. Današnji rival, kome je prošle sezone ,,petarda,, zujala u ušima , sada se, gle čuda, nalazi na prvom mestu.

Fudbaleri Radničkog danas treba da pokažu da fudbalske pravde ima i da će konačno krenuti na tabeli tamo gde im je mesto. U fudbalu, da bi se pobedilo ne treba samo da se igra bolje , mora i da se ,,gine,, za pobedu. Kako će biti? Derbi ,,južne pruge,,počinje! 

Ovako sam najavio ovaj meč ne sluteći  šta će se sve dogadjati! Evo te tužne fudbalske priče. Tužne po svemu!!

Ovako sam najavio ovaj meč ne sluteći  šta će se sve dogadjati! Evo te tužne fudbalske priče. Tužne po svemu!!

3. minut Počelo je pesmom Pirgosa i po jednim napadom sa obe strane. Pokrivena tribina ispunjena .Ima nekoliko kamera.

4.minut centarfor je ušao u šesnaesterac, Nikolić je klizećim startom izbacio loptu iz njegovih nogu , a na iznenadjenje svih, a nadaleko poznati po odlukama , sudija Novica Andjelovski pokazao je na penal!!! Protesti i zvižduci su dugo trajali.

5.minut Goool Suraka 1:0

15.minut igra se otvoreno. Piroćanci zbunjeni posle gola često greše.Vranjanci igraju mirno ,a i zašto bi drugačije kad su na otvaranju utakmice dobili POKLON PENAL.

18.minut Mančić centrira Grkajac prima loptu na 14 metara, ali su gosti izbacili loptu u korner.

19.minut Andjelovski se često čuje i prekida igru što odgovara,,žutima,,!!

20.minut domaći imaju više loptu u posedu ,ali i više greše.

21.minut Željko Dimitrov beži sam , snažno šutira sa 18 metara,Vesić iz ugla izbacuje loptu u treći korner.

27.minut greška odbrane gostiju, Spasić beži ka golu, na levoj strani prebacuje Dimitrovu koji sa 10 metara šutira u Vesića. Šansa meča ???

29.minut ofanziva Radničkog, M.Mančić u napadu, beži mu lopta u trenutku kada je mogao da je produži Grkajcu.

31.minut Milos Nikolić greši u predaji lopte, gosti u kontri, ali je Ilić na vreme intervenisao ispred M. Stevanovića 

35.minut Vranjanci čekaju kontranapad, domaći i dalje prave greške u situaciji kada moraju bolje da odigraju. Nervi popustili!!

Njihove akcije gosti često zaustavljaju prekršajima. Žutih kartona nema. Izgleda da ih Andjelovski nije poneo.

40.minut KAKVA BRUKA ANDJELOVSKOG SUDIJE  ZA POSEBNE ZADATKE, NAJPRE JE ..NOKAUTIRAO.. RADNIČKI , A SADA NIJE SVIRAO ČIST PENAL ZA DOMAĆINA. LOPTA JE UDARILA STEVANOVIĆA NA 12 METARA U RUKU !! Nema penala za Novicu Andjelovskog iz Kačareva.

44.minut nervozni fudbaleri Radničkog nastavljaju da greše. A Andjelovski poklanja slobodan udarac za goste na 18 metara po sredini gola. Dušan Stevanović koristi loše postavljen zid i šalje loptu u desni ugao!

45.minut Spasic šalje bombu pod prečku. Nemoćni i Vesić i Anđelovski.

45.minut Gool Spasić 4:1

46.minut kraj prvog dela. Čudan , da čudniji meč nismo videli. Uz zvižduke Piroćanaca Andjelovski napušta teren.

54.minut gledamo nestvarnu, čudnu utakmicu.Tako je počelo prvo poluvreme, penalom za goste , da bi se završilo nedosudjenim penalom za Radnički. Domaći razbijeni sudjenjem, pali psihološki , deluju kao NIKADA U PIROTU

Gosti igraju kako sudija svira, imaju podršku i ponašaju se kao da se meč igra u Vranju.To im je obezbedio sudija koji je imao ranije, a ima i sada specijalne zadatke. Gosti bez akcije i šuta na gol, domaći bez snage, igraju čekajući kraj ove fudbalske, dodaću, ljudske bruke.

60.minut mladi Ivković, 18 godina, menja veterana Marka Mančića. Kad će kraj ove sveukupne bruke. 

70.minut prazna utakmica kakva je bila i u prvom poluvremenu. Samo što sada Anđelovski ćuti jer je posao završen, gosti zadovoljni, a domaći izgubljeni.

Poslednji zvižduk čoveka utakmice će nas spasiti ove fudbalske bede. Sve rečeno najpre na adresu arbitra a potom igrača Radničkog.

Ovako čudan meč fudbalski Pirot ne pamti. Neko ovde ,,igra igru,, pred svedocima.

Saznajemo da je predsednik Radničkog napustio Stadion. Čestit čovek zalutao medju ,,ajkule,,!

75.minut Izlazi Grkajac ulazi mladi Luka Petrović, 18 godina. Da li se Radnički ,,spakovao,, kada je ovaj meč u pitanju ili …

81.minut sad se tek vidi kakva je prevara danas bila. Hiljadu sitnih prekršaja gostiju NIJEDAN ŽUTI. Radničkom je pokazao 4 kartona.

82.minut konačno ponovo gol u mreži Vesića. Milos Spasić ponovo ,,bomba,, nažalost Vranjanaca i još nekih!!! 82.minut Goool Spasić 4:2.

86.minut danas smo bar razumeli zasto se Dinamo iz Vranja, prosečan tim, nalazi na prvom mestu . Koliko li im je sudija poput Anđelovskog sudilo.

88.minut Evo je pravda. Makar koliko toliko. Emeke trese mrežu i tako se javno videlo i dokazalo zašto će Dinamo da dobije meč.Vratite film nazad. Pročitajte tekst.

88.minut Goool Emeke  4:3

93.minut Da li se Anđelovski uplašio rezultata? PONOVO BRUKA. Nedeljković postiže gol iz ofsajda koji sudija priznaje.  Centaršut sa leve strane , sam Nedeljković, ubacuje loptu u mrežu. Ćuti za sramotu i stid Nenad Radoičić iz Vrčina.

93.minut Goool Nedeljković 5:3.

Ima li ova BRUKA kraj???

Da svirao je Andjelovski u 94 minutu kraj ove najčudnije  utakmice odigran decenijama u Pirotu. Po svemu, da se ne ponavljamo. 

I još ovo, neka fudbalska Srbija zna. U žurbi da bi uzeo izjavu od trenera Radničkog,  u svlačionici domaćih video sam fudblere kako plaču. Sve me to još više uznemirilo. Kroz otškrinuta vrata svlačionice sudiji Andjelovskom i delegatu Hadži Djordjević Ivanu iz Niša, koji me ironično gledao,  i klimao glavom rekao sam da u ovoj zemlji ko krade treba da se nadje tamo gde mu je mesto.

Gospodine Anđelovski Vi ste danas pokrali Radnički. Možete me tužiti, napisati prijavu. Jednom ćete i vi odgovarati što se igrate sa ljudskim sudbinama. Po tome ste bar poznati. Zna vas Srbija gospodine Andjelovski. Znaju vas mnogi ,,ubijeni,, klubovi. Nosite mnoge ,,skalpove,,!

Dok sam intervjuisao Dražena Dukića i u njegovim očima video sam suze.

Zašto gospodine Andjelovski? Da li je fudbal postao vraška igra!! Ili je Vi i Vama slični činite takvom!!!

Neka Vam je na alal!!

Prva liga Srbije 5.kolo: Pirot: Radnički – Dinamo Vranje 3:5 (1:4)

Radnički : Ilić 6, Matović 6, Rnić 6 , Nikolić 5, Ćirić 7, Tolić 7, M. Mančić 6,(Emeke 7), Grkajac 6 (Petrović 7) , Spasić 8, Živanović 6, ( Ivković 7),  Dimitrov7. Rezerve : Buljić, Filipović, D. Petrov, Ivković, Emeka, N. Mančić, Petrov.

 


Novi Pazar 2 : 0 TSC
Radnički 1923 0 : 1 Sinđelić
Teleoptik 0 : 2 Jagodina
Inđija 1 : 0 ČSK Pivara
Sloboda 0 : 2 Metalac
Temnić 1924 2 : 0 Budućnost
Radnički (P) 3 : 5 Dinamo
Proleter 3 : 2 Bežanija
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Dinamo 5 4 0 1 12
2 Sinđelić 5 3 2 0 11
3 Metalac 5 3 1 1 10
4 Proleter 5 3 0 2 9
5 Novi Pazar 5 2 3 0 9
6 Radnički 1923 5 3 0 2 9
7 Temnić 1924 5 3 0 2 9
8 Inđija 5 3 0 2 9
9 TSC 5 2 2 1 8
10 Budućnost 5 2 1 2 7
11 Bežanija 5 2 0 3 6
12 Sloboda 5 2 0 3 6
13 ČSK Pivara 5 1 1 3 4
14 Jagodina 5 1 0 4 3
15 Radnički (P) 5 0 1 4 1
16 Teleoptik 5 0 1 4 1