XS
SM
MD
LG

Mačva savladana od Čukaričkog

Velika želja za pobedom na domaćem terenu i danas je okupila blizu 4 hiljade Šapčana na tribinama stadiona FK „Mačva“. Međutim, crveno-crni nisu uspeli da vernu publiku obraduju bodovima u Šapcu, nakon što ih uspešno osvajaju na gostujućim susretima. Ekipa Čukaričkog savladala je šabačkog superligaša rezultatom 0:2 (0:1) golovima Ognjena Mudrinskog u 05. i Petra Mićina u 78. minutu utakmice.

Šef Stručnog štaba FK „Čukaručki“ Nenad Lalatović je na konferenciji za novinare istakao da je prijatno iznenađen uopšte Mačvom i njenom igrom, smatrajući ga klubom koji jasno pokazuje da ne želi da mu Super liga bude prolazna stanica.

„Siguran sam da će Mačva biti još dugo godina superligaš, jer ovakav jedan klub, sa ovakvim navijačima i publikom, apsolutno zaslužuje da dugo bude u Super ligi. Mačva igra jako dobro i dobri rezultati sigurno nisu slučajni. Iskren ću biti, ja sam se pribojavao malo ove utakmice. Mačva je pobedila Voždovac, a Voždovac Partizan. To samo pokazuje da Mačva ima kvalitet i da u ovoj ligi definitivno svako svakog može da pobedi. Ona ekipa koja uđe bolje u utakmicu i ispuni sve zahteve trenera, lakše će i da dođe do pobede. Mi smo danas bili disciplinovani, taktički smo jako dobro odradili utakmicu. Gde smo smatrali da treba, vršili smo presing i u 5. minutu uspeli smo da oduzmemo loptu na Mačvinoj zadnjoj liniji i postigli prvi gol. U prvom poluvremenu smo igrali jako dobro, imali smo 4-5 stopostotnih šansi koje nismo iskoristili, pa sam se na poluvremenu pribojavao, jer to protivnik zna da kazni. Vec na startu drugog poluvremena Mačva je imala priliku za to, ali Rosić je sjajno odbranio. Mislim da smo danas odigrali zaista dobru utakmicu, nemam šta da zamerim igračima. Ovo je naša četvrta pobeda, druga u nizu, a ako želimo da budemo među prva četiri tima koja vode u Evropu, moramo da nastavimo da pobeđujemo i ako želimo da se protivničke ekipe plaše Čukaričkog to moraju biti pobede u nizu“, istakao je Lalatović.

Šef struke šabačke Mačve, Dragan Aničić je istakao da je ekipa Čukaričkog sigurno među tri najkvalitetnije u državi, odmah posle Zvezde i Partizana, a da bi se napravilo čudo, poput pobede nad ekipom Voždovca, potrebna je između ostalog savršena disciplina.

„Nismo smeli da dozvolimo greške koje je protivnik iskoristio, naša je glupost što smo to dozvolili, umesto da protivnik postigne gol iz nekog svog majstorstva. Taj prvi uslov nismo ispunili i kada otvorite utakmicu na taj način onda imate veliki problem. Mi taj problem nismo uspeli da rešimo do kraja utakmice, a kada igrate protiv ekipe koja je bolja od vas, morate biti skoncentrisani i da date ne 100 posto, nego 120 posto u svakom segmentu igre. Čukaričkom čestitam na zasluženoj pobedi, danas su bili bolji, pokazali su sve ono što sam ja mojim igračima i pričao pre utakmice, bez preuveličavanja jednostavno imaju ekipu za puno poštovanje“ naveo je Aničić.

Na pitanje novinara, zašto Mačva igra bolje na strani nego na domaćem terenu, ni trener Aničić nije znao pravi odgovor.

„I ja bih voleo da znam zašto je to tako. Od igrača tražim isti pristup igri i na domaćem i na gostujućem terenu. Da li je kod igrača neki pritisak u glavi kad igraju ovde, ja to pokušavam da saznam i da im uđem u mozak. Verovatno su opušteniji kada igramo na strani. I u Prvoj ligi je bilo tako, ne preostaje nam ništa drugo nego da radimo i da pokušamo da i to popravimo u nastavku prvenstva“, kaže Aničić.

 Veliki broj nerealizovanih šansi ekipe Čukaričkog, Lalatović novinarima objašnjava stavom da je sve to fudbal i da se i to dešava, kao i da će raditi na ispravljanju svih grešaka koje su uočili na ovoj utakmici.

„Postigli smo dva pogotka, nismo primili nijedan, to je ono što mene raduje, a na boljoj realizaciji ćemo poraditi, evo već u Surdulici imaćemo priliku da i to popravimo. Dosta šansi je stvoreno iz pas igre što mene posebno raduje“, rekao je Lalatović.  

Ekipa Mačve nastupala je u sledećem sastavu: Filipović (g), Pejović (k), Protić, Ivić (Gavrić od 54.minuta) N. Jovanović, Obrovac, Matić, Adamović, Jeremić (Arsenijević od 61.min) Ristivojević, Lazarević.

U narednom, 9. kolu Šapčani gostuju ekipi Vojvodine. Utakmica se igra u sredu, 13. septembra.

pr Ana Acan

Fotografije Jelena Ilić


Mačva 0 : 2 Čukarički
Radnik 3 : 1 Rad
Bačka 1 : 1 Radnički
Borac 0 : 0 Zemun
Partizan 3 : 0 Mladost
Javor Matis 0 : 2 Crvena zvezda
Spartak ŽK 2 : 1 Napredak
Voždovac 1 : 1 Vojvodina
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Crvena zvezda 8 7 1 0 22
2 Spartak ŽK 8 5 2 1 17
3 Partizan 8 5 2 1 17
4 Vojvodina 8 5 1 2 16
5 Voždovac 8 4 3 1 15
6 Radnički 8 4 3 1 15
7 Čukarički 8 4 1 3 13
8 Napredak 8 3 2 3 11
9 Zemun 8 2 3 3 9
10 Mačva 8 3 0 5 9
11 Radnik 8 2 3 3 9
12 Mladost 8 2 2 4 8
13 Rad 8 2 1 5 7
14 Bačka 8 1 2 5 5
15 Javor Matis 8 1 1 6 4
16 Borac 8 0 1 7 1