XS
SM
MD
LG

Nebesko-plave oduševile, uprkos porazu

Utakmica protiv Požarevca, uprkos porazu , ohrabruje, vidljiv je napredak u igri, ostaje da se otklone neki sitni detalji i da nebesko – plave kao i nekada budu neprikosnovene i prepoznatljive. Fudbalerke Rada doživele su drugi uzastopni poraz u prvenstvu i nakon Napretka, bolje od „nebesko – plavih“ bile su fudbalerke Požarevca koje su slavile na Banjici sa 5:3.

Bez obzira na rezultat i poraz, utakmica je odigrana korektno za razliku od meča sa Kruševljankama. Devojke su se borile i sigurno su ostavile srce na terenu i da su kojim slučajem pobedile ili odigrale nerešeno ne bi bilo nezasluženo. Bila je to dobra partija “građevinarki” posebno u drugom poluvremenu, i najava da ova ekipa može dosta, samo da skupi snage i otkloni sitne nedostatke.Jer ako su iz duela sa Napretkom izvukle dosta pouka,i otklonile brojne nedostatke za kratko vreme, mogu I iz ovoga meča, a odnosi se, pre svega, na igru iz prekida, jer su čak četiri pogotka Požarevljanke postigle ,uparavo, iz tog segmenta igre.

Prve su pripretile Požarevljanke u 4. minutu kada je Trišićeva dobro šutirala,posle asistencije korpulentne Krunićeve, ali se istakla odličnom intervencijom golmanka Sofija Miković. Samo četiri minuta kasnije šok na Banjici. Posle kornera koji je izvela Trišićeva, kapiten ekipe Marija Vuković je elegantno glavom dovela svoj tim u vođstvo. Uzvratile su “građevinarke”kontrom u 14 minutu čiji su inicijatori bile Milenkovićeva i Tanaskovićeva, ali njihovu nameru je na vreme razotkrila Sandra Milojević.

U 17. minutu Marija Vuković duplira prednost svog tima, ali iz situacije koja je mirisala na duboku ofsajd poziciju, međutim sudije su joj progledale “kroz prste” i verujemo da se ne radi o nameri,već o previdu, jer i sudije imaju pravo na grešku.

.Taj gol nije pokolebao “građevinarke” koje su silovito krenule ka golu Požarevljanki i već u 23. minutu to im se isplatilo. Mirčetićeva je izvela slobodan udarac sa nekih 30 –tak metara udaljenosti od gola Sandre Milojević, neko od njenih saigračica iz odbrane je nespretno reagovao i sproveo loptu u sopstvenu mrežu, tako da je, ipak, gol pripisan kreatoru igre “građevinaraki”. Mogle su Radovke do poravnanja u 26. minutu, ali se istakla Sandra Milojević. Akciju je započela “turbo – Su” koja se poput šila probila po desnoj strani, a onda uputila idealan centaršut ka Jeleni Milenković koja je nesebično, povratnom loptom, uposlila Danijelu Mirčetić, usledio je snažan projektil,ali golmanka Požarevljanki je panterskim skokom uspela da sačuva svoju mrežu. U jeku terenske inicijative Radovki, opet nešto već viđeno. Igrao se 33. minut, Andrijana Trišić, specijalista za izvođenje kaznenih udaraca, još jednom je odlično izvela udarac iz ugla, a visoka i korpulentna Marija Krunić je glavom sprovela loptu u mrežu za 1:3. Samo pet minuta kasnije na 1:4 povisila je Marija Vuković iz penala kojemu je prethodila neoprezna igra rukom u svom kaznenom prostoru jedne od defanzivki Rada. Tačku na prvo poluvreme stavila je iskusna i ponajbolja u redovima Požarevca, kapiten Marija Vuković u 38. minutu na asistenciju.Violete Ilić.

U nastavku utakmice “građevinarke” su krenula na sve ili ništa i malo je nedostajalo da dođu do pozitivnog rezultata. Ipak prvu priliku je propustila Krunićeva u 55. minutu kada je iz neposredne blizine promašila prazan gol. Do kraja meča na terenu je postojao samo jedan tim Rad. Plele su “građevinarke” mrežu oko gola Požarevljanki koje su se ,vidljivo je bilo, prilično istrošile i to im se već isplatilo u 70. minutu. Na dubinsku loptu upućenu od strane Ivane Ćorluke natrčala je Suzana Tanasković i kada je bila u prilici da smanji rezultat srušena je u šesnaestercu gošći, a sudija Aleksandra Živanović je bez dvoumljenja pokazala na “kreč”. Odgovornost je preuzela Mirjana Babić, međutim njen udarac sa 11 metara zaustavila je Milojevićeva odbivši loptu u polje, lopta je ponovo stigla do borbene i popularne “ Vidićeve” ( Babić) koja je iz drugog pokušaja poslala loptu u mrežu. Ovaj pogodak je dodatno raširio krila nebesko - plavih, krenule su u opštu ofanzivu, da bi u 75. minutu efektnim potezom Radulovićeva smanjila na 3:5. Do kraja meča Radovke su napadale, Požarevljanke se uspešno branile, i do promene rezultata nije došlo.


 


14 .kolo Superliga Srbije
Požarevac 0 : 5 Vojvodina
Sloga Radnički 0 : 2 Crvena zvezda
Napredak 0 : 5 Spartak
Rad 0 : 3 Mašinac
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Spartak 14 13 0 1 39
2 Crvena zvezda 14 11 1 2 34
3 Mašinac 14 9 2 3 29
4 Vojvodina 14 8 1 5 25
5 Požarevac 14 6 1 7 19
6 Napredak 14 3 0 11 9
7 Sloga Radnički 14 2 2 10 8
8 Rad 14 0 1 13 1