XS
SM
MD
LG

Treće kolo Bundeslige uživo na Eurosportu 2

Nakon vikenda pauze zbog kvalifikacionih utakmica za Mundijal u Rusiji, nastavlja se 54. sezona Bundeslige.

Treće kolo otvoriće HSV i Lajpcig, u Hamburgu. Domaćin je upisao dve pobede od starta i nalazi se na trećem mestu na tabeli, iza Dortmunda i Bajerna. Nakon pogodaka u Kelnu i za Sjedinjene Države, Bobi Vud je u vrhunskoj formi pred duel protiv gostiju iz Lajpciga, koji su pokazali snagu u prošlom kolu protiv Frajburga (4:1).

 

Milioneri iz Dortmunda imaju netaknutu mrežu od starta prvenstva, što će pokušati da sačuvaju i na gostovanju Frajburgu. Petostruki uzastopni šampion Nemačke, ekipa Bajerna odlazi na gostovanje neporaženom Hofenhajmu, jedinom timu koji je naneo Bavarcima poraz u Bundesligi u 2017. godini. Trijumf 1-0 prošlog aprila je i jedina pobeda Hofenhajma ikada nad Bajernom. Za očekivati je da u dresu Bavaraca debituje Hames Rodriges, koji je iz Reala došao na dvogodišnju pozajmicu u Minhen. 

 

Uzbudljivo će biti i u Volfsburgu, gde će na Folksvagen areni gostovati Hanover, koji je prvi put u poslednjih šest sezona upisao dve pobede na startu Bundeslige. Vukovi su posle poraza u prvom kolu od Dortmunda uspeli da se konsoliduju i osvoje tri boda nedelju dana kasnije u Frankfurtu. U centru pažnje nalaziće se Mario Gomez, koji je na deset utakmica protiv Hanovera postigao neverovatnih deset golova. Nemac će pokušati da nastavi kontinuitet, a imaće i novog partnera u napadu, bivšeg igrača Liverpula, Divoka Origija.

 

Utakmice 3. kola Bundeslige:

 

08.09. petak

20:30   Hamburger SV-RB Leipzig   uživo na Eurosportu 2

 

09.09. subota

15:30  1. FSV Mainz 05-Bayer Leverkusen

B. Monchengladbach-Eintracht Frankfurt

FC Augsburg-FC Koln

SC Freiburg-Dortmund   uživo na Eurosportu 2

Wolfsburg-Hannover

18:30  Hoffenheim-Bayern Munich    uživo na Eurosportu 2

 

10.09. nedelja

15:30  Hertha Berlin-SV Werder Bremen   uživo na Eurosportu 2

18:00  Schalke-VfB Stuttgart    uživo na Eurosportu 2