XS
SM
MD
LG

Varjačićev projektil za prvu radost na Čika Dači!

Fudbaleri Radničkog 1923 ostvarili su danas prvu ovosezonsku pobedu na svom terenu. Pred oko 700 gledalaca na stadionu „Čika Dača“ savladana je ekipa ČSK Pivare iz Čelareva sa minimalnih 1:0 (1:0). Gol odluke postigao je kapiten kragujevačkog tima Aleksandar Varjačić iz slobodnog udarca u finišu prvog poluvremena.

Kao što se i moglo očekivati, bila je ovo jedna tvrda, takmičarska utakmica, sa dosta borbe na sredini terena i malo prilika za gol. Domaćin je na kraju opravdao ulogu favorita i obradovao svoje simpatizere, koji su na „Čika Daču“ došli u zavidnom broju bez obzira što je neposredno pre početka susreta Kragujevac zahvatilo žestoko nevreme.

VERNA PODRŠKA: Navijači Radničkog 1923, popularni „Crveni đavoli“

U prvom poluvremenu fudbaleri Radničkog 1923 imali su terensku inicijativu, ali nikako nisu uspevali da nadmudre odbranu gostiju. A onda, kada je izgledalo da će se na odmor otići sa onim najnepopularnijim rezultatom, domaći su došli do vođstva.

Uporni Ivković oduzeo je loptu jednom od protivničkih fudbalera i krenuo ka kaznenom prostoru gostiju, ali je zaustavljen prekršajem. Slobodan udarac sa nekih osamnaest metara izveo je kapiten Radničkog 1923 Aleksandar Varjačić i sjajnim udarcem pogodio gornji levi ugao gostujućeg gola. Prelep pogodak, koji je, ispostavilo se, odlučio pobednika današnjeg susreta.

UBIO PAUKA: Aleksandar Varjačić

U nastavku utakmice gosti su zaigrali malo otvorenije, ali nedovoljno da ozbiljnije ugroze golmana Radničkog Raičevića. Zato moramo pohvaliti defanzivnu liniju kragujevačkog tima, koja je danas odigrala maltene bez greške.

Doduše, gosti iz Čelareva su postigli gol u 81. minutu, ali on je poništen zbog ofsajda. Pre toga Lukić je šutirao sa dvadesetak metara preko gola, a isti igrač je na isteku devedestog minuta pokušao snažnim udarcem sa velike distance da iznenadi golmana ČSK-a Tankosića, ali je čuvar mreže gostujućeg tima sigurno intervenisao.

NAGRAĐEN APLAUZIMA: Herve Bostan Amani

U kragujevačkom prvoligašu su zadovoljni igrom, a posebno konačnim ishodom današnje utakmice. Najviše razloga za to ima Aleksandar Varjačić, najbolji pojedinac susreta i strelac efektnog pobedonosnog pogotka.

Utakmica je bila sa puno žara. Mi se nismo plašili protivnika, jer smo znali ako ponovimo igru iz prošlog kola da možemo da dobijemo utakmicu. Mislim da smo dobro otvorili meč i čekali momenat za gol. Iskoristili smo šansu iz prekida i postigli pogodak. Na moju sreću strelac sam bio ja i to je bio moj prvi pogodak u ovoj sezoni. Nakon toga smo uspeli da mirno privedemo utakmicu kraju. Ako nastavimo da igramo ovako dobro i sa puno žara, mislim da se možemo boriti za mesto u sredini tabele i neće biti problema oko opstanka u ligi – ocenio je Varjačić.

POBEDNIČKI TANDEM: Slavko Vojčić (levo) u društvu Slaviše Kovačevića

Pozitivan utisak posle druge vezane pobede Radničkog 1923 poneo je trener i tim-menadžer Slavko Vojčić, koji je pohvalio igrače za borbenost i zalaganje.

Bila je ovo dosta teška i tvrda utakmica, posle poraza kod kuće i podviga u Gornjem Milanovcu. Uspeli smo da osvojimo bodove u neizvesnoj utakmici sa malo šansi. Odlučio je izvanredan pogodak Varjačića. On je majstorski izveo slobodni udarac i moram da ga pohvalim, pošto je u ova tri kola bio najbolji igrač Radničkog. Svakako, i svi ostali igrači zaslužuju pohvale. – rekao je Vojčić i dodao:

U prvom poluvremenu Radnički je imao inicijativu i bolje igrao. Gosti su u drugom delu utakmice imali neke poluprilike, ali je naša odbrana na čelu sa štoperom Ilićem odigrala odlično. Uspeli smo da sačuvamo minimalnu prednost i kada se sve sabere zasluženo smo osvojili bodove – sumirao je utiske sa današnje utakmice trener Vojčić.

Poznati fudbalski stručnjak istakao je i značaj novajlija u taboru kragujevačkog prvoligaša.

Nesporno je da novopridošli igrače znače puno ekipi, posebno Đurđević, a prijatno je iznenađenje i Nedović, koji je odigrao kvalitetno obe utakmice, u Gornjem Milanovcu i danas sa ČSK-om. Nadam se da Radnički sa ovim timom i velikom energijom igrača, uz stručni rad trenera Kovačevića i Ristića, ima šanse da ostane u ovom rangu takmičenja, što je i jedini cilj kluba ove sezone. – izjavio je Slavko Vojčić za KG sport.info.

RADNIČKI 1923 – ČSK PIVARA  1:0 (1:0)

KRAGUJEVAC
Stadion: „Čika Dača“
Gledalaca: 700
Sudija: Andrija Stojanović (Beograd)
Pomoćnici: Ivan Krstić (Jakovo), Novak Novaković (Beograd)
Strelac: Varjačić u 45. minutu
Žuti kartoni: Petrović, Vidović (Radnički 1923), Valiđo, Potkozarac, Ilić, Anđelković (ČSK Pivara)

RADNIČKI 1923: Raičević, Varjačić, Miljuš, Ilić, Petrović, Nedović, Vidović, Đurđević, Vićentijević (od 87. Marković), Ivković (od 53. Lukić), Amani (od 72. Andrić).

ČSK PIVARA: Tankosić, Jević, Drašković, Valiđo, Anđelković, Popović, Potkozarac (od 65. Vujošević), Rakić (od 82. Trifković), Ponjević, Ilić (od 58. Bajić), Anđelković.

Radnički 1923 nakon tri odigrana kola ima šest osvojenih bodova i nalazi se u grupi timova koji dele drugo mesto na tabeli. U 4. kolu četu Slaviše Kovačevića očekuje gostovanje Jagodini, koja trenutno tavori na dnu tabele bez ijednog osvojenog boda.

SPALEVIĆ OKAČIO KOPAČKE O KLIN

U protokolu današnje utakmice među igračima Radničkog 1923 nije se našlo ime Darka Spalevića. Iskusni centarfor i ljubimac navijača kragujevačkog kluba rešio je da okonča igračku karijeru. Inače, navijači Radničkog 1923 su na današnjem susretu skandirali Spalevićevo ime, verovatno priželjkujući da se iskusni centarfor predomisli i odigra ovu sezonu do kraja. Međutim, kako KG sport.info saznaje, Spalevićeva odluka je definitivna i on se neće vraćati na teren.


Foto i video: N. Kotlajić

 

Sinđelić 0 : 0 TSC
Novi Pazar 2 : 1 Jagodina
Radnički 1923 1 : 0 ČSK Pivara
Teleoptik 1 : 2 Metalac
Inđija 1 : 0 Budućnost
Sloboda 1 : 0 Dinamo
Temnić 1924 3 : 1 Bežanija
Radnički (P) 1 : 2 Proleter
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Sinđelić 3 2 1 0 7
2 Proleter 3 2 0 1 6
3 Dinamo 3 2 0 1 6
4 Inđija 3 2 0 1 6
5 Temnić 1924 3 2 0 1 6
6 Radnički 1923 3 2 0 1 6
7 Sloboda 3 2 0 1 6
8 Novi Pazar 3 1 2 0 5
9 TSC 3 1 2 0 5
10 Budućnost 3 1 1 1 4
11 Metalac 3 1 1 1 4
12 Bežanija 3 1 0 2 3
13 ČSK Pivara 3 0 1 2 1
14 Radnički (P) 3 0 1 2 1
15 Teleoptik 3 0 1 2 1
16 Jagodina 3 0 0 3 0