XS
SM
MD
LG

"Đavolčići" ponovo poklekli u finišu, Partizan nosi tri boda iz Kragujevca

Omladinci Radničkog 1923 poraženi su u drugom kolu Omladinske lige Srbije od vršnjaka iz beogradskog Partizana rezultatom 0:1 (0:0). U sjajnoj atmosferi, pred 600 gledalaca na pomoćnom terenu stadiona „Čika Dača“, odlučio je gol Zlatana Šehovića u 85. minutu nakon lepe akcije crno-belih.

Baš kao i na premijeri sa Čukaričkim, izabranici Milana Živkovića imali su aktivan rezultat sve do samog finiša, kada im je popustila koncentracija, što su fudbaleri Partizana iskoristili da dođu do druge pobede u sezoni.

Bio je to jedan tvrd meč, sa malim brojim prilika. Beogradski crno-beli imali su veći posed lopte, dok je Radnički vrebao svoju šansu iz kontranapada.

Prvi su zapretili gosti iz prekida u 12. minutu, kada je levonogi Ivan Milosavljević sa nekih osamnaest metara šutirao pored stative. U 18. minutu Maksimović izborio je poziciju za centaršut, ali je lopta preletela Gavrovića.

Šest minuta kasnije Kokir je na drugoj strani uputio dobar udarac sa distance, a Ristović efektnom paradom izbio loptu u korner. Raspoloženi Kokir zapretio je ponovo u 35. minutu, ovaj put bez većih problema po čuvara mreže Radničkog 1923.

Poslednju priliku u prilično „siromašnom“ prvom poluvremenu imao je Maksimović nakon centaršuta Gavrovića, ali je njegov udarac glavom izblokiran.

Foto: N. Kotlajić

Na početku drugog dela igre gosti iz Beograda propustili su idealnu šansu da dođu do vođstva. Igrao se 52. minut kada je glavni sudija meča Milanović duel Božovića i Pantazisa u kaznenom prostoru Radničkog okarakterisao kao prekršaj za najstrožu kaznu, uz oštro negodovanje domaće publike. Loptu je na belu tačku namestio Ivan Milosavljević, silovito šutirao i – pogodio stativu. Dosta sreće za Kragujevčane u ovoj situaciji.

Aplauze kragujevačke publike izazvao je potez Aleksandra Mitrovića u 56. minutu, kada je lepim driblingom stvorio sebi prostor za udarac koji je uspeo da ukroti golman gostiju Popović.

Četiri minuta kasnije dobra kontra Partizana koju je povukao Kokir, usledio je pas za Pantazisa koji je ušao u kazneni prostor sa leve strane i šutirao u bliži ugao, ali tu se ponovo isprečio golman „Đavolčića“ Ristović.

Ristović je sigurnost pokazao i u 68. minutu, kada je posle kornera za crno-bele i gužve u kaznenom prostoru poput pantera pokupio loptu ispred protivničkih fudbalera.

Velika prilika za goste iz Beograda viđena je u 78. minutu. Centrirao je Šehović, a na drugoj stativi Beljić nije uspeo da loptu sa svega par metara ubaci u mrežu Radničkog 1923.

A onda, u 85. minutu, crno-beli stižu do vodećeg, i kako se ispostavilo pobedonosnog pogotka. Bio je to mat u tri poteza: Kokir je primio loptu na ivici šesnaesterca, proigrao Jankovića, ovaj produžio do Šehovića, koji uspeva da prevari golmana Radničkog 1923 Ristovića.

Nije bilo vremena da domaći eventualno dođu do izjednačenja i sve što su uspeli da urade do kraja susreta jeste da zaprete preko Ognjena Ilića, koji je iz slobodnog udarca šutirao preko prečke.

RADNIČKI 1923 – PARTIZAN  0:1 (0:0)

KRAGUJEVAC
Prvi pomoćni teren stadiona „Čika Dača“
Gledalaca:
600
Sudija: Miloš Milanović (Ćuprija)
Pomoćnici: Čedomir Andrejić, Miloš Milenković (obojica iz Kruševca)
Strelac: Šehović u 85. minutu za Partizan
Žuti kartoni: Ilić (Radnički 1923), Bojić, Popović (Partizan)

RADNIČKI 1923: Ristović, Tatović, Mitrović, Aleksijević (od 68. Andrejević), Božović, Milikić (od 87 F.G. Petrović), Šurlan (od 85. Mijailović, Gavrović (od 81. Obradović), Arsenijević (od 85. Vulićević), Ilić, Maksimović.

PARTIZAN: Popović, Vlalukin, Šehović, Pantazis, Marković, Zekaj (od 73. Vujić), Milosavljević, Nikolić (od 73. Božić), Nović (od 73. Janković), Kokir (od 87. Božić), Đerlek (od 61. Ilić).

Trener omladinaca Partizana, Žarko Lazetić, nije bio toliko zadovoljan igrom, koliko rezultatom njegove ekipe na ovom neugodnom gostovanju.

– Utakmica je bila jako teška. Igrali smo ispod svojih mogućnosti u prvom poluvremenu, pošto nam je trebalo vremena da se priviknemo na manje dimenzije terena i razvijemo našu igru. Ekipa Radničkog je ušla čvršće u utakmicu zbog čega smo imali problema u prvom delu igre. U drugom poluvremenu izgledali smo dosta bolje. Ovo je deo sezone kada nema umiranja u lepoti, već je potreban isključivo marljiv rad kako bi se izborio dobar rezultat. Zadovoljan sam pobedom, ali očekujem mnogo bolju igru kako bude prvenstvo odmicalo. – rekao je Lazetić za KG sport.info.

Partizan je pobedom protiv prošlogodišnjeg šampiona Brodarca u prvom kolu i današnjim trijumfom u Kragujevcu istakao kandidaturu za visok plasman na tabeli Omladinske lige Srbije.

– Dve pobede na startu sezone daju samopouzdanje za nastavak takmičenja. Sa druge strane, naš prioritetni cilj je da svake godine igrači sve više napreduju kako bi bili spremni za ono što ih čeka u seniorskom fudbalu. Naravno, još lepše je kada taj napredak dolazi uz pobede. – dodao je Lazetić.

Milan Živković, trener omladinaca Radničkog 1923, najpre je izrazio svoje zadovoljstvo odzivom kragujevačke publike, koja je u velikom broju došla da isprati ovaj susret.

– Današnja utakmica donela dosta toga lepog za ovoliki broj navijača. Partizan je danas zasluženo slavio u Kragujevcu i mi im čestitamo. Mi se sada okrećemo gostovanju u Pirotu, uz želju da se predstavimo u ovom rangu takmičenja u što boljem svetlu. – prokomentarisao je Živković.

Veliki broj igrača iz omladinske selekcije prekomandovan je ovoga leta u prvi tim Radničkog, što je u velikoj meri oslabilo omladinski tim. I pored toga, „Đavolčići“ su u prva dva meča povratničke sezone u Omladinskoj ligi Srbije delovali izuzetno dobro na terenu.

– Prvi tim je zbog zabrane registrovanja novih igrača bio prinuđen da uzme određeni broj omladinica, pa su ti igrači sa nama parcijalno, od utakmice do utakmice, tako da nismo u zavidnoj situaciji. Bez obzira na sve ovi momci su protiv Čukaričkog i Partizana, koji uz Brodarac i Crvenu zvezdu spadaju među najkvalitetnije ekipe u ligi, pokazali da mogu da se časno bore. U tim utakmicama odigrali smo i preko svojih mogućnosti, možda zaslužili i bod, ali ne očajavamo zbog toga i okrećemo se novim izazovima. – zaključio je trener omladinaca Radničkog 1923.

Već za vikend omladince Radničkog 1923 očekuje gostovanje imenjaku iz Pirota, a naredne srede u Kragujevac stižu omladinci beogradske Crvene zvezde.

POVREDA ALEKSIJEVIĆA

Talentovani vezista Uroš Aleksijević, koji je pre nekoliko dana nastupio za prvi tim Radničkog 1923 u utakmici sa ekipom Budućnosti iz Dobanovaca, današnji meč sa Partizanom neće pamtiti po dobrom.

Naime, on je nakon duela sa jednim od protivničkih igrača polovinom drugog dela igre ostao da leži na zemlji, uz bolnu grimasu na licu. Intervenisala je odmah lekarska ekipa Radničkog 1923, ali mladi vezista nije mogao da nastavi utakmicu, tako da ga je zamenio Miljan Andrejević u 65. minutu.

Da je povreda teže prirode, govori u prilog činjenica da Aleksijević nije mogao samostalno da napusti igralište, već je iznet van terena i prebačen u klupske prostorije, gde mu je ukazivana dalja pomoć.

Detaljnije informacije o stepenu Aleksijevićeve povrede biće poznate narednih dana, kao i to da li će biti u konkurenciji za utakmicu prvog tima Radničkog 1923 u subotu protiv Metalca.

 


Spartak 7 : 7 Crvena zvezda
Brodarac 2 : 0 Radnički (P)
Radnički 1923 0 : 1 Partizan
Rad 2 : 3 Čukarički
Internacional 1 : 0 Napredak
Voždovac 4 : 0 Radnički (N)
Inđija 1 : 2 Vojvodina
OFK Beograd 2 : 0 Moravac Orion
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Vojvodina 2 2 0 0 6
2 OFK Beograd 2 2 0 0 6
3 Internacional 2 2 0 0 6
4 Partizan 2 2 0 0 6
5 Čukarički 2 2 0 0 6
6 Crvena zvezda 2 1 1 0 4
7 Rad 2 1 0 1 3
8 Voždovac 2 1 0 1 3
9 Brodarac 2 1 0 1 3
10 Moravac Orion 2 1 0 1 3
11 Spartak 2 0 1 1 1
12 Inđija 2 0 0 2 0
13 Radnički 1923 2 0 0 2 0
14 Radnički (P) 2 0 0 2 0
15 Napredak 2 0 0 2 0
16 Radnički (N) 2 0 0 2 0