XS
SM
MD
LG

Nišlije po planu

Danas je u Nišu, na stadionu ’’Čair’’, odigran zaostali meč 2.kola Super lige Srbije između domaćeg Radničkog i lučanske Mladosti. Imale su Nišlije ,osim nastavka dobrog rezultatskog niza, i motiv da izabranike Nenada Milovanovića pošalju kući kao poražene, jer sve evropske nade Radničkog u prošloj sezoni, srušili su upravo Lučanci. Uspeli su domaći fudbaleri u tome i zasluženo pobedili sa 2:1, autogolom Cuckića i Pavkova iz kaznenog udarca. Uz to Arsić u 37. minutu nije uspeo da realizuje jedanaesterac.

Odlukom rukovodstva fudbalskog kluba Radnički ulaz na ovaj susret bio je besplatan za sve gledaoce. Oni su pozvali pristalice niškog kluba da u što većem broju ispune stadion i podrže ekipu u borbi za osvajanje nova tri boda. Uzvratili su niški ljubitelji fudbala dobrim odzivom pa se na tribinama niškog staiona našlo preko 6000 gledalaca.

Uloga favorita u ovoj utakmici je pripala Radničkom. Nišlije su pre ovog susreta imale niz od tri pobede i jedne nerešene utakmice, a od toga samo jedan susret su odigrale pred svojim navijačima, dok su gosti iz Lučana osim loših rezultata imali i taj peh da su praktično bez prvog tima doputovali u Niš. Na poslednje tri utakmice ekipa Mladosti je osvojila samo jedan bod, i to na svom stadionu protiv Radnika, a nije postigla ni jedan gol na ta tri susreta.

Od samog početka, ekipa Radničkog je opravdala ulogu favorita, imala potpunu kontrolu nad igrom, ali se dugo mučila da nađe put do gola gostiju. Pokušaji Arsića iz slobodnog udarca i lepa kombinacija Arsića i Jovanovića u 27. minutu, kao i pokušaj Aksentijevića u 31. minutu sa distance su završavale pored okvira gola. Prvi šut u okvir gola Radnički je uputio tek u 35. minutu kada je Pavkov pogodio stativu.

Arsić nije bio precizan u 37. min iz penala

 

Najbolju šansu da povede Radnički je imao u 37. minutu, kada je Arsićev šut sa “bele tačke” odbranio golman Petrić. Prethodno je, nakon šuta Aleksandra Jovanovića, u svom kaznenom prostoru Andrić igrao rukom.

Umalo Radnički nije bio kažnjen u 41. minutu kada je Pavlović izmakao svojim čuvarima, našao se “oči u oči” sa golmanom Živkovićem, ali je golman Radničkog potvrdio svoju odličnu formu i odbranio ovaj udarac.

Ono što nije pošlo za rukom napadačima Radničkog, pošlo je mladom Cuckiću. Naime, u 44. minutu, Slaviša Stojanović je pokušao da na penaltiku pronađe Arsića. Mladi fudbaler Mladosti iz Lučana je nespretno reagovao i lobovao svog golmana Petrića. Na putu do njegove mreže lopta je zakačila prečku i tako ulepšala vodeći gol Radničkog.

Na početku drugog poluvremena, u 50. minutu, dobar prodor Aksentijavića, koji se prošetao kroz odbranu Mladosti, namestio se lepo na šut, a golman Petrić dobrom odbranom produžio nadu svojoj ekipi da može na ovoj utakmici izboriti povoljan rezultat.

U 58. minutu, Golubović je izgradio sebi poziciju za šut, odlično šutirao, ali je golman Lučanaca opet bio na visini zadatka. Odbranio je šut Golubovića odbivši loptu u korner. Nakon izvedenog kornera krenula je prava opsada gola Mladosti, koja je trajala puna dva minuta i koja je rezultirala novim kaznenim udarcem za domaći tim. Srušen je Pavkov u šesnaestercu gostiju, a jedanaesterac je ponovo skrivio Marić koji je ovom prilikom dobio drugi žuti karton, pa je pre vremena morao u svlačionicu.

Milan Pavkov: Prvi gol pred Meraklijama

Siguran sa penaltika je bio visoki napadač Radničkog pa je Radnički poveo sa 2:0. Ovo je bio prvi gol koji je Milan Pavkov postigao pred niškom publikom. Do sada je, ovog puta kao pozajmljeni igrač Crvene zvezde, šest puta pogađao mrežu protivnika u dresu Radničkog, i uvek je to bilo na gostovanju niškog Superligaša.

Očekivalo se, da brojčano jači Radnički, dotuče svog protivnika u nastavku utakmice, međutim to se nije desilo. Zadovoljni vođstvom, igrači Radničkog, su popustili sa napadima i čini se da su jedva čekali kraj utakmice.

Gosti, i ako brojčano slabiji uspeli su da smanje rezultat. U 80. minutu, igrač Mladosti Golubović je lepo prošao po desnoj strani i uputio centaršut na peterac gola Radničkog. Nije uspeo Aksentijević da dođe do lopte, ali je to uspelo Milošu Trifunoviću, bivšem igraču Radničkog, koji sa 5-6 metara bio precizan i savladao Živkovića. Uneo je ovaj gol Lučanaca neizvesnost u poslednjih desetak minuta igre, ali su domaći fudbaleri uspeli da sačuvaju vođstvo i osvoje nova tri boda.

Sledeću utakmicu fudbaleri radničkog igraju u subotu od 20 časova, ponovo pred svojom publikom, a protivnik će biti surdulički Radnik.


RADNIČKI NIŠ – MLADOST LUČANI 2:1 (1:0)

Stadion “Čair” Niš

Gledalaca oko 6000

Sudije: Dragan Čolović, Vladimir Jovanović, Svetozar Živin.

Strelci: - 1:0 u 44. Cuckić (autogol), - 2:0 u 60. Pavkov, - 2-1 u 80. Trfunović

Žuti kartoni: Jovanović (Radnički), Cuckić, Marković, Gufurov (Mladost)

Crveni karton: Marić (Mladost) - dva žuta kartona

RADNIČKI NIŠ: Živković, Aksentijević, Tomić (od 46. Petrović), Simunović, Subić, Kovačević (od 79. Stevanović), Aleksandar Jovanović, Arsić , Golubović (od 71. Saša Stojanović), Slaviša Stojanović, Pavkov.

MLADOST: Petrić, Andrić, Marić, Sinđić, Saničanin, Cuckić, Pavlović (od 76. Trifunović), Marinković (od 67. Pejović), Gafurov (od 65. Pešić), Golubović, Marković.


 


Mačva 1 : 0 Zemun
Radnički 2 : 1 Mladost
Rad 0 : 2 Crvena zvezda
Čukarički 2 : 0 Napredak
Radnik 0 : 4 Vojvodina
Bačka 0 : 3 Voždovac
Borac 0 : 4 Spartak ŽK
Partizan 2 : 1 Javor Matis
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Partizan 2 2 0 0 6
2 Spartak ŽK 2 2 0 0 6
3 Vojvodina 2 2 0 0 6
4 Crvena zvezda 2 2 0 0 6
5 Voždovac 2 1 1 0 4
6 Čukarički 2 1 0 1 3
7 Javor Matis 2 1 0 1 3
8 Radnički 2 1 0 1 3
9 Mačva 2 1 0 1 3
10 Mladost 2 0 1 1 1
11 Zemun 2 0 1 1 1
12 Napredak 2 0 1 1 1
13 Rad 2 0 1 1 1
14 Radnik 2 0 1 1 1
15 Bačka 2 0 0 2 0
16 Borac 2 0 0 2 0