XS
SM
MD
LG

Kadeti Dinama 1945 prvaci Vojvodine!

Prošlo je 5 godina od kada su dečaci  na gradskom stadionu u Pančevu počeli da sanjaju ali i da ostvaruju svoje fudbalske snove, one skromnije, kako i doliči tom uzrastu,ali mnogo vredne.

Te 2012. godine, trener Stojanov Kristijan je počeo da radi sa selekcijom mladih fudbalera u kategoriji „petlića“. Dečaci su se igrali, učili fudbal, pobeđivali, gubili, radovali se i tugovali....sve ono, što je deo jedne lepe fudbalske priče, kao što je ova.


Kadeti FK "Dinamo 1945" Pančevo - Kadetski prvaci Vojvodine za sezonu 2016/2017

Pet godina kasnije, sada već mladići (2000/2001), koji su pre 5 godina učili svoje prve fudbalske korake, u nedelju 11.06.2017. na poslednjoj utakmici kadetske lige Vojvodine Plej-Of, protiv ekipe FK „Spartak ŽK“ iz Subotice u Pančevu na gradskom stadionu sa početkom u 10 časova, ponosno i zasluženo će da podignu Šampionski pehar za kadetskog prvaka Vojvodine, osvojenog jedno kolo pred završetak prvenstva.

Nije tajna, ove sezone se od ove selekcije očekivao dobar rezultat, da, dobar rezultat, ali ono što su oni postigli nije dobar rezultat to je istorijski rezultat za ovaj klub, koji je premašio i najoptimističnije prognoze.

U fudbalu je retka pojava da uspeh dođe slučajno, kod nas to svakako nije bio slučaj. Sa ovom selekcijom se radilo planski. Selekcija se pojačavala svake godine, najboljim fudbalerima iz regiona, pravljena je dopunska selekcija svake sezone, evaluirani su rezultati, koji su bili sve bolji i bolji, dok se nije stiglo do ovog veličanstvenog uspeha.

Kada pričamo o uspesima, ovo je samo jedan od tri uspeha koje je kadetska selekcija ostvarila u sezoni 2016/2017. Par kola pre kraja prvenstva, obezbedila je učešće u Kadetskoj ligi Srbije, najelitnijem takmičenju za ovaj uzrast, jedno kolo pred kraj, obezbeđena je titula prvaka Vojvodine u kadetskoj konkurenciji, druga selekcija kadeta koja se takmičila u područnom takmičenju - Kadetska liga Južnog Banata grupa „Zapad“, takođe je ostvarila ubedljiv rezultat i osvojila prvenstvo sa 16 bodova razlike u odnosu na drugoplasiranu ekipu.

Ostvaren je još jedan uspeh, više internog karaktera, pobeđena je fudbalska institucija FK „Vojvodina“ Novi Sad, kako u Pančevu tako i u Novom sadu, što se nije desilo sigurno više od dve decenije!

Da napravimo kratku retrospektivu: Naša kadetska selekcija se u prvom delu takmičenja, takmičila u Kadetskoj ligi „Banatska“ gde su osvojili prvo mesto i obezbedili učešće u Plej-ofu sa ostalim prvacima i drugoplasiranim ekipama regiona Vojvodine. (Radnički Zrenjanin, Železničar Pančevo, Vršac, Radnički iz Kovina, Proleter 2006, Kikinda 1909 i Vršac Junajted).

U Plej-Of takmičenju, kadeti su imali priliku da zaista vide gde se nalaze na fudbalskoj „mapi“ Vojvodine, igrajući protiv FK „Vojvodina“ Novi Sad, “Spartak ŽK“ Subotica, FK „Borac“ Novi Sad“, FK „TSC“ Bačka Topola ,FK „Radnički“ Zrenjanin. Ipak, sagledajmo stvari bez emocicija, možda, veliko možda, naša kadetska selekcija i nije bila najkvalitetnija ekipa, ali je svakako bila najbolji i najjači tim!

Trener: Stojanov Kristijan

Kadetska selekcija FK „Dinamo1945“: Andrejić Uroš, Milojević Gojko, Perić Vuk, Nikolić Nikola, Nikolajev Aleksandar, Živaljević Vuk, Stojanov Marko, Tanasković Lazar, Deranić Jakov, Mladenović Nemanja, Zulfić Irfan, Šarenac Marko, Janković Nikola, Graovac Branislav, Grujičić Čedomir, Grujičić Mateja, Cerović Uroš, Kotrlja Nenad, Marinković Kristijan, Tadić Aleksandar, Mitrović Lazar, Savin Vasilije, Bogojević Slobodan, Jovančević Uroš, Marković Mihajlo, Joković Vladimir, Rošu David, Ninkov Strahinja.

Pančevo ima mlade fudbalere za PONOS! Zato pozivamo sve ljubitelje fudbala iz Pančeva da u nedelju dođu na gradski stadion  i pozdrave uspeh naših momaka, šampione Vojvodine, na ceremoniji dodale pehara ali isto tako i za ulazak u Kadetsku ligu Srbije.