XS
SM
MD
LG

Mađari poslednja prepreka Veprova ka finalu CEFL-a

U odlučujućem meču za osvajanje prvog mesta u ligaškom delu i plasman u finale CEFL lige, Kragujevac Wild Boarsi dočekuju mađarske Budapest Cowbellse, u subotu od 16 časova, na stadionu FK Pobeda u Beloševcu.

Kragujevčane samo pobeda u ovom, poslednjem meču ligaškog dela sezone, vodi u finale sa jednim od njatrofejnijih timova Evrope, Swarco Raidersima.

Veprovi su u prvom meču nadigrali turske Koč Ramse (21:14), ali su u domaćem šampionatu savladali Vukove (21:14), pa će zahvaljujući tome naći u finalu, u slučaju da oba srpska tima sezonu završe sa skorom 2-0. Sa druge strane, Mađari ove sezone u domaćem šampionatu imaju po dve pobede i poraza, ali su nagovestili koliko mogu u tesnom porazu posle preokreta, od beogradskih Vukova (27:24).

- Ekipa iz Budimpešte je iskusna i veoma fizikalna, sačinjena od prekaljenih igrača, od kojih mnogi nastupaju za reprezentaciju Mađarske. Ove sezone mađarska liga je prilično izjednačena, pretrpeli su par iznenađujućih poraza, ali su u CEFL-u prilično namučili Vukove i odigrali odličan meč. Zbog toga nikako ne bismo smeli da ih potcenimo – smatra Predrag Šćekić, lajnbeker i defanzivni koordinator Veprova.

Šumadinci u ovaj duel ulaze sa novim kvoterbekom, Daltonom Oliverom, koji se za kratko vreme uklopio i ulio sigurnost u igri.

- Posle nekoliko utakmica u kojima smo pokazali karakter, došlo je do opuštanja. Mislim da smo naučili lekciju, da ne sme biti opuštanja ni u jednom trenutku, jer je u toku utakmice sve moguće, lako se dešava da jedna greska preokrene tok celog meča. Novi kvoterbek se veoma brzo uklopio u način rada i sistem napada, pa se na treninzima ne primećuje da je sa timom nešto više od nedelju dana. Mislim da nam svojim znanjem i iskustvom donosi određenu stabilnost u igri celog tima, a ne samo napada – rekao je Šćekić.

On je dodao da ne sumnja da će u ovoj utakmici svi biti izuzetno motivisani.

- Ulog je veliki, finale CEFL lige i prilika da odmerimo snage sa jednim of najboljih timova u Evropi. Lično me taj potencijalni susret veoma motiviše, jer želim da vidim da li je ono što mi radimo u Kragujevcu dovoljno dobro da igramo sa najboljima, da vidimo da li smo na pravom putu kao organizacija. Očekujem jaku, fizikalnu utakmicu, ali smatram da smo bolji i kompletniji tim i da to moramo da pokažemo na terenu – zaključio je Šćekić.


Panthers Pančevo 44 : 0 Celtis Sombor
Blue Dragons Beograd 14 : 37 GAT Dukes Novi Sad
Sirmium Legionaries SM 6 : 39 Vukovi Beograd
Indians Inđija 14 : 40 Wild Boars Kragujevac
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Por SCR
1 Wild Boars Kragujevac 7 7 0 1.000
2 Vukovi Beograd 7 6 1 0.857
3 GAT Dukes Novi Sad 7 5 2 0.714
4 Blue Dragons Beograd 7 4 3 0.571
5 Indians Inđija 7 3 4 0.429
6 Sirmium Legionaries SM 7 2 5 0.286
7 Panthers Pančevo 7 1 6 0.143
8 Celtis Sombor 7 0 7 0.000